Foto: Kent Henriksen

Landslagssjef slapp velge mellom samling og bursdag

Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen setter spørsmålstegn ved at landslagssjefen valgte bursdag foran samling i høst.


"U19-gutta har reist og takket være trenerteamet i Tunet slapp unggutta å ta det håpløse valget som landslagskoordinator, generalsekretæren og ikke minst presidenten satte de i. Dog sitter jeg fortsatt igjen med et par spørsmål. Til helgen er det en IFF-helg som vi har visst om lenge, men vi har det samme problemet grunnet elendig reisebestilling fra NBF. Har vi lært nå? Jeg håper virkelig det og vi lar den ene jenta det gjelder få reise dagen derpå. 

Og det jeg lurer på kanskje aller mest på i ettertid. Hvorfor fikk damenes landslagssjef Øyvind Lunde Bergersen fri av landslagskoordinator fra samlingen søndag 4. september (IFF-helg) fordi han hadde tre-fire vennepar på besøk og feiret bursdagen sin på lørdagen?  

Han fikk aldri noe valg han måtte ta selv om koordinator ved flere anledninger har uttalt "Landslag må prioriteres, det er frivillig og ingen tvinger en til å være med" og tidligere har han utestengt tre jenter som valgte viktige kamper med klubblaget før landslaget.  

Hva hadde Tv2, NRK, VG og så videre skrevet om Ståle Solbakken eller Thorir Hergeirsson hadde vært borte fra en samling grunnet bursdag kan man jo forestille seg. En spiller kom i fra Sveits og mange satt 3-8 timer i bil en vei fra Sverige for å vise seg fram også kommer ikke sjefen.  

Hvilken jobb i Norge får man fri på bursdagen sin? At landslagssjefen i det hele tatt spør om fri sier sitt om han hans engasjement det siste året (kommer jeg tilbake til i en sak senere), men at landslagskoordinator og generalsekretæren tillater sånt er helt utrolig og enda verre blir det når man fire måneder senere klarer å sette unge spillere i det valget de nå gjorde."  

Les mer om:

Mening