Svenskene slo Slovakia med 11-2 og ga det norske laget en hjelpende hånd. Foto: Petter Alexandersen

Sverige ga Norge en hjelpende hånd

Den siste dagen av gruppespillet er i gang i polske Katowice, der spenningen knyter seg rundt hvem som går til semifinaler og kan rykke opp og ned.


Sverige slo Slovakia i morgentimene med 11-2 og nå kan Norge med uavgjort mot Tsjekkia unngå sisteplassen i gruppen, og isteden spille kamp om femteplass i morgen. Ved seier mot tsjekkerne vil Norge avansere til semifinale. Taper Norge må vi ut i playoff om å ikke rykke ned til «B-divisjonen». Det kan med andre ord bli en meget spennende ettermiddag i polske Katowice. 

I play off vil Norge møte Ungarn som vant gruppe C foran New Zealand, sistnevnte som nå spiller om 11.plassen mot taperen av kampen mellom Latvia og Danmark i gruppe D senere i dag. Taperne i første play off-kamp spiller deretter om niendeplass og rykker ned eller blir i "B-divisjonen" ved seier, vinnerne i første play off-kamp gjør opp om syvendeplassen og rykker opp til "A-divisjonen" og de ni beste slipper kvalifisering inn til neste mesterskap. Resterende lag skal ut i plasseringskamper. 

Den svenske seieren i dag innebærer at de vinner gruppen, og sannsynligvis møter de Finland i semifinalen. Finnene ledet 2-0 over Sveits igår, men sveitserne scoret ni mål på rappen og vant overraskende mot de regjerende mesterne, som nå møter en annen gullfavoritt i semifinalen. 

Gruppe A
13.00 Tyskland-Finland
19.00 Sveits-Polen

1. Sveits - 4 poeng
2. Finland - 2 poeng
3. Polen - 2 poeng
4. Tyskland - 2 poeng

Gruppe B
Slovakia-Sverige 2-11Svenske
16.00 Tsjekkia-Norge

1. Sverige - 4 poeng
2. Tsjekkia - 2 poeng
3. Slovakia - 1 poeng
4. Norge - 1 poeng

Gruppe C
New Zealand-Ungarn 4-4
19.00 Italia-Canada

1. Ungarn - 5 poeng
2. New Zealand - 5 poeng
3. Italia - 0 poeng
4. Canada - 0 poeng

Gruppe D
13.00 Østerrike-Australia
16.00 Latvia-Danmark

1. Latvia - 4 poeng
2. Danmark - 4 poeng
3. Australia - 0 poeng
4. Østerrike - 0 poeng