Det norske laget jakter på en plass i World Games til sommeren, men da må Latvia beseires i kampen om femteplassen. Foto: Ville Vuorinen

I dag skal alt avgjøres i Helsinki

Da er høydepunktet på verdensmesterskapet i Helsinki straks igang. I dag spilles de siste plasseringskampene, og så skal medaljene deles ut. Hvem stikker av med gullet og kan Norge sikre seg en plass i World Games til sommeren?


Dagen starter med plasseringskamper i Helsinki ishalls andrehall, et godt stykke den riktige VM-festen. Slovakia møter Estland i kampen om syvendeplassen på morgenen, før med norske øyne den viktigste kampen skal spilles. 

Latvia og Norge barker sammen klokken 12.00 norsk tid, og de seneste møtene har det blitt svært jevnt, og stort sett med fordel Latvia. Sist vi møtte Latvia i en tellende kamp var i play-off om femteplassen i 2018, og da ble det tap etter straffer. Latvisk seier står til 2.20, uavgjort til 5.55 og norsk seier står til 2.25 ganger pengene hos Coolbet, så det er liten tvil om at det her kommer bli en nervepirrende kamp om billetten til Birmingham i USA, som er bonusen for å vinne femteplassen i VM denne gang. 

Du kan se kampen på TV 2 sport 2, eller kanalens strømmetjenester. Du kan også følge kampen fra Helsinki her

Dagen går videre i Hartwall Arena, der man satt opp bronsefinalen før kampen om femteplassen er over. Der spiller Sveits og Tsjekkia tradisjonen tro, og det er to skuffede lag som gjør opp om den siste medaljen. Tsjekkia er garantert revansjesugne etter tap i gruppespillet, om de klart å riste av seg skuffelsen etter gårsdagens tap i sluttminuttet mot finnene i semifinalen. 

Så skal VMs siste kamp i gang med erkerivalene Finland og Sverige i manesjen. Finnene vant i gruppespillet, men svenskene ser ut å ha fått opp dampen i sluttspillet, så det er duket for en fest i en fullsatt Hartwall Arena. Svenskene er favoritter hos bookmakerne til 2.05, uavgjort står til 5.55 og finsk seier står til 2.40. 

Du kan se finalen på TV 2 sport 2, eller kanalens strømmetjenester. Du kan også følge kampen fra Hartwall Arena her

Dagens kamper: 
09.00 Slovakia-Estland (7. plass)
12.00 Latvia-Norge (5.plass)
13.30 Tsjekkia-Sveits (bronsefinale)
16.30 Finland-Sverige (finale)
(*norske tider)

Les mer om:

VM 2021 Helsinki