Andreas Grønli og Sander Fauskanger prøver lykken i allsvenskan og den klassiske storklubben Warberg. Foto: Kent Henriksen

Greåkers talenter klar for eventyr i Sverige

Greåkers mister talentfull duo da Warberg har fått signaturene til backen Andreas Grønli og vingen Sander Fauskanger.


To supertalenter er tapt for Greåker etter at Warberg i allsvenskan har hentet Andreas Grønli og Sander Fauskanger. Sistnevnte gjorde 21 poeng (13+8) på 12 kamper sist sesong og vingen var nummer fire i den interne poengligaen. Grønli gjorde ti poeng (1+9) fra sin backplass på like mange kamper. Begge er høyaktuelle for U19-VM for Norge i august som spilles i tsjekkiske Brno. 

Andreas Grønli (18) har på tross av ung alder fått mye tillit på backplass hos Greåker, og har spilt tre sesonger i eliteserien. Foto: Kent Henriksen

Totalt har det blitt 59 poeng (35+24) på 61 kamper for Fauskanger i eliteserien, pluss fem poeng (4+1) på ti kamper i NM som senior og et NM-sølv i 2019. For Grønli har det blitt 44 poeng (12+32) på 62 eliteseriekamper, og syv poeng (1+6) på 13 NM-kamper, der det ble gull i 2018 og sølv i 2019. Fauskanger gjorde også fem poeng (2+3) og Grønli tre poeng (1+2) på fire kamper, da Greåker ble nummer to i europacupen i 2019.

Først skal det siste skolearbeidet fullføres før flyttelasset går til Varberg i sommer. Grønli gleder seg til å bli kjent med en ny by og et nytt lag.  
– Det blir utrolig spennende og jeg er veldig klar for noe nytt. Jeg ser frem til å bli kjent med laget, og alle rundt laget, samtidig som jeg skal utvikle meg selv som innebandyspiller. Jeg er klar for nye utfordringer og ett nytt lag, samtidig så virker byen og klubben være et riktig valgt, sier Grønli til klubbens hjemmeside. 

Også Fauskanger ser frem til å bli Warberg-spiller etter eksamen på Wang Toppidrett i Fredrikstad i juni måned. 
– En mulighet som dette har vært en drøm siden jeg begynte å spille innebandy for mange år siden, og jeg har selv deltatt i Warbergsspelen som barn. Jeg er veldig motivert og giret på å starte ett nytt kapittel i mitt liv, og ser frem til å bli kjent med laget. Jeg skal gjøre mitt beste for å bidra både på og utenfor banen. 

Sander Fauskanger (19) har banket inn 39 scoringer for Greåker i eliteserien og NM-sluttspillet. Foto: Kent Henriksen

Sportsjef Kimmo Eskelinen er en legende i svensk innebandy med langfartstid i SSL, og i klubben han nå styrer fra sitt kontor i Sparbanken Wictory Center. Han er meget fornøyd med de norske signeringene som klubben presenterer på selveste nasjonaldagen, og som er de to første norske spillerne i klubbens historie. 
– Det er kjempespennende å få to av Norges absolutt største talenter i sin årskull til oss. Det her er to målbevisste gutter som har helt rett innstilling til sin idrett og samtidig vet at det er en stor utfordringer som venter dem, sier Eskelinen i en pressemelding. 

Han er fra før godt kjent med Sanders far fra landskamper mot Norge, og spår en lys fremtid for de norske spillerne om de har rett innstilling. 
– Andreas er en intensiv venstreback som har mange gode egenskaper for å bli en spiller på det aller høyeste nivået. Han jobber hardt og er ikke redd for å gjøre grovjobben, samtidig som han er god på å behandle ballen. Sander er mer en «lirartyp» med fine håndledder, og han trives best på den siste tredjedelen der man gjør poeng. Han har veldig fine innebandygener og kan han komme i nærheten av sin fars (Willy) nivå så er det en kvalitetsspiller i løpet av noen år. Vi er forberedt på at det kommer å ta tid for dem å tilpasse seg alt nytt, men har vi og guttene tålmodighet så er det her to veldig fine signeringer for fremtiden. 

Fra før er det klart at også Tunets stjernemålvakt Oscar Agnarsson klar for spill i Warberg kommende sesong. Warberg er en av Sveriges mest legendariske klubber. Warberg samlet på SM-gull i en periode før søndagens finalelag Storvreta og Falun tok over showet. Warberg har totalt fire gull og det siste kom i 2008, det har også blitt tre Europacup-gull for vestkystklubben. Etter 27 sesonger i den øverste serien rykket de ned til allsvenskan i 2017, og har siden den gang rykket tilbake opp, og ned igjen til allsvenskan. De tok seg til siste kvalifiseringskamp til SSL, men der ble Uppsala-klubben Hagunda for sterke og rykket for første gang opp til SSL. Tidligere landslagstrener Kent Göransson er forøvrig hovedtrener for Warbergs damelag i SSL. Klubben har et brennende ønske å ta herrelaget tilbake til SSL. 

Greåker har mistet flere spillere etter sesongen ble avsluttet grunnet situasjonen rundt korona-pandemien. Fredrik Gjødalstuen vender snuten hjem til Sarpsborg, Sondre Haglund og Anders Sahlin blir å finne i Slevik, og Kristoffer Bakke har tatt turen til Nor 92.