Paal Saastad får fornyet tillit som seksjonens leder. Foto: Frank Nordseth

Fornyet tillit til Saastad etter årsmøte

Fjellkameraterne, Stavanger og Østensjø kan bli å finne i eliteserien for kvinner neste sesong. Det ble bestemt på seksjonens årsmøte i helgen, der også seksjonsstyret og leder Paal Saastad fikk fornyet tillit.


Det ble et langt og til tider dramatisk årsmøte ifølge rapportene, der flere viktige saker ble behandlet, og etterhvert ble også noen store vedtak banket igjennom. 

Stavangers forslag om å la de klubber som var påmeldt til vårens kvalifisering til eliteserien, få mulighet til å spille eliteserien neste sesong, ble vedtatt på helgens årsmøte, som ble foretatt digitalt. For andre år på rad ble kvalifiseringen til eliteseriene avlyst grunnet situasjonen rundt pandemien som herjet siden våren 2020, noe som umuliggjorde at noen klubber kunne rykke opp til eliteserien på sportslig bakgrunn. 

I og med at eliteserien for kvinner kun har seks klubber, og det er ønskelig med ti klubber, ville vestlendingene at man skulle tillate et ekstraordinært opprykk for å fylle opp toppdivisjonen. Seksjonsstyret støttet ikke forslaget før årsmøtet og er av en klar oppfatning at klubber må kvalifisere seg gjennom prestasjoner, og ikke tildeles plass, selv om man ønsker geografisk spredning. 

Årsmøtet ble holdt digitalt og slik så det ut bak scenene. Foto: Frank Nordseth

På årsmøtet ville flertallet at de tre klubbene skulle tilbys plass i eliteserien, og forslaget ble som kjent vedtatt. Nå må de tre klubbene i tenkeboksen om de skal takke ja til muligheten. 

På herresiden ble det vedtatt at det blir 11 klubber kommende sesong, etter forslag om å utvide eliteserien med flere lag da det ikke ble avholdt kvalifisering. 

Det ble også bestemt at man åpner opp for dobbel representasjon, det som i nabolandet kalles for dobbellisens, der en spiller kan representere to klubber i ung alder for å fremme utvikling. 

På årsmøtet ble også Paal Saastad gjenvalgt som leder, med Ståle A. Wiig som nestleder. Det ble også gjort noen få utskiftninger i styret