Finsk storseier etter heroisk innsats av Østerrike

Finland hadde startproblemer mot Østerrike, men etterhvert løsnet det skikkelig for finnene.

Østerrike startet kampen mot Finland godt og sto godt i forsvar, og med en målvakt bakerst som storspilte. Først i det tiende minutt kunne Johanna Homi sprekke nullen, og deretter økte Milla Nordlund til 2-0 halvminuttet etter. Finnene scoret rett før pause og kunne ta med seg en 3-0 ledelse i garderoben, men var nok litt skuffet over eget spill.
Finland fikk kjempe litt før det løsnet mot Østerrike i den andre gruppespillkampen. Foto: Petter Alexandersen

I midtperioden drøyde det fem minutter før det kom en scoring, og da neste mål lot vente på seg så det ganske bra ut for jentene fra alpelandet. Da løsnet det virkelig for det finske laget, og i løpet av drøye syv minutter ramlet det inn ikke mindre enn åtte mål til, slik at det sto 12-0 til Finland etter to perioder.

EKTE IDRETTSGLEDE: Så her glad blir man da man scorer på en toppnasjon og sine første landslagsmål. Foto: Petter Alexandersen

I den tredje perioden ramlet målene inn jevnt og trutt frem til vi nærmet oss kvarteret, og 21-0 hadde den finske ledelsen vokst til. Da ut av ingenting smeller Rebecca Kuzel inn sitt første landslagsmål på tennis og en mer enn mistenkt høy kølle, til enorm jubel fra Østerrike, som feirer som om de hadde vunnet en VM-finale. Finnene scorer på nytt, men igjen scorer Kuzel og det er full jubel igjen. Finland scorer to mål til før kampen er over og det ender 24-2, men flere spillere fra Østerrike feirer som om de vunnet kampen, kanskje fordi det ble 0-37 sist og for at de scoret sine første mål mot topp-nasjonen. Morsom vri for den nøytrale tilskuer i Koceni sportshall.