Foto: Kent Henriksen

–⁠ Er kanskje den mest seriøse spilleren vi har

Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen reagerer sterkt på at landslagssjef Øyvind Lunde-Bergersen sett få kamper på plass, og at en legende mangler i troppen.


VM er ikke langt unna og troppen dit har begynt å ta form. Innebandyavisens ekspert har sett dagens uttak og reagerer sterkt på at Karen Farnes mangler, i tillegg til en annen SSL-spiller.
– Hvor er kaptein Karen Farnes er jo store spørsmålet her? Soleklar på to rekker. Julie Gidske savner man også. Vært meget bra i cupen og i SSL så langt. To spillere som spiller fast i SSL er ikke funnet gode nok. At Karen ikke er god nok på tre rekker per nå skjønner alle er totalt feil, og det blir ikke bedre at spillere som ikke har spilt i år er tatt ut, eller spillere som landslagssjefen kun har sett i en kamp, sier han tørt. 
Foto: Kent Henriksen

Farnes var lagets kaptein da Norge kvalifiserte seg til VM, men er ikke funnet god nok i høst.
– Karen er kanskje den mest seriøse spilleren vi har når det kommer til trening og det å leve som innebandyspiller 24/7. Spilt alle matcher fra start i SSL i år og gjør ting bra, var kaptein og spilte i førsterekken i alle VM kvalifiseringsmatcher i februar, og nå brått vraka. Hun har tempoet som kreves internasjonalt, ekstremt bra trent, gjør såvidt feil, en av få norske spillere som gjør en del poeng mot topp åtte-nasjoner og har meget bra beep-resultater. 

Foto: Kent Henriksen

Det er flere spillere som har vist dårlig form under tidligere samlinger som er med påpeker han.
– Stusser ekstremt på at spillere som ikke gjennomført Vikingen på mange år, og spillere som løper beep på 9, og veldig lavt 10-tall på beep, er tatt ut gang på gang. At det aldri har fått noen konsekvenser er merkelig spesielt med alt bråket som ble rundt gutta og Vikingen. Nå skal vi ut i A og ikke B-grupper i VM, det krever at vi er betydelig bedre trent. Perfekt for Karen og Norge å ha spilletypen hun er mot de nasjonene. Å møte Finland, Sveits, Latvia og da løpe etter ball store deler av matchene koster betydelig mer krefter og krever høyere tempo, enn det å ha ballen mye å kose seg som mot Estland, Singapore, Danmark og sånne nasjoner vi møtt de siste to mesterskapene. Vi trenger andre spilletyper nå som mye av spillet vil foregå defensivt der vi jager ball og ikke minst spillere som er enda bedre trent, og orker når vi trolig skal spille om femte- til åttendeplass i de to siste kampene i mesterskapet.