Finland vant dagens finale i U19-VM som ble spilt i Uppsala denne uken. Foto: Peter Bohlin

– En stjerne som står fram når de trenger det som mest

Sverige hadde sjansen å vinne sitt syvende verdensmesterskap for U19-kvinner, men en brennhet Suvi Hämäläinen ville det annerledes.

Suvi Hämäläinen er neste store finske stjerne og ungjenta har allerede spilt et VM for Finlands damelandslag, og er ventet å være i troppen i november da VM avgjøres i Uppsala. I dagens finale var hun i det umulige hjørnet og scoret tre ganger for det finske laget som slo Sverige, etter 5-4 seier etter spille forlengelse.

Hämäläinen sendte finnene i føringen etter halvspilt første periode, men Nellie Öhgren sørget for uavgjort etter den første perioden. I den andre perioden scorer Hämäläinen igjen for det finske laget, men Matilda Lindgren ordnet 2-2.

Finsk jubel etter en av tre Suvi Hämäläinen-scoringer i finalen mot Sverige. Foto: Peter Bohlin

I den tredje perioden tok Finland for tredje gangen ledelsen da Ulla Valtola kriget inn 3-2, men Lindgren utlignet på nytt. Sanni Uimarihuhta sendte Finland i ledelsen med ni minutter igjen, men da det finske laget sovnet med litt over tre minutter igjen fikk Philippa Blom stå fryktelig alene i lomma og ordnet 4-4. Flere scoringer ble det ikke og spilleforlengelse måtte til.

Der skapte Finland flere god muligheter før Hämäläinen fikk skyte fra favorittposisjonen sin og overlistet den svenske målvakten, og med det kunne Finland juble for sitt andre gull gjennom tidene.  KAMPFAKTA

Finland kunne juble for gull etter å ha avgjort i spilleforlengelse. Foto: Peter Bohlin

Innebandyavisens ekspert har latt seg imponere av det finske laget, og ikke minst stjernen Hämäläinen som han stiftet bekjentskap med allerede under VM i Sveits 2019. Hämäläinen ble også tatt ut på All Star Team og vant poengligaen.
– Finland var meget gode, de har et jevnt lag og en stjerne som står fram når de trenger det som mest. Hämäläinen er en fantastisk spiller som blir en attraksjon også i november, sier han etter finalen.

Tsjekkia vant bronsefinalen over Sveits etter 6-2 seier i ettermiddag.