Vår ekspert Petter Alexandersen tror på en tøff kamp mot Slovakia i formiddag. Foto: Kent Henriksen

EKSPERTEN: – Det blir en tøff match mot Slovakia

I dag venter to semifinaler i VM i Uppsala, og plasseringsspillet om femteplassen for Norge.

Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen vet Slovakia er en tøff motstander, men det er fullt mulig å vinne mot forhåndsfavorittene om alt klaffer dag åtte av VM i Uppsala. En nasjon vi tapt seks strake landskamper mot. 
– Nå er målsetningen med opprykk sikra så da går vi for femteplassen. Håper vi fortsetter med en del av det gode vi viste defensivt mot Sverige, og offensivt mot Latvia. Det blir en tøff match som er fullt mulig å vinne, sier Alexandersen om dagens motstander.

Seks strake tap mot Slovakia har det blitt for Norge, sist vi slo Slovakia var i det aller første møtet i VM 2011. Foto: Petter Alexandersen

Nøkkelen ligger i å stoppe slovakenes førsterekke som er den klart beste. 
– Vi har slitt med førsterekka til Slovakia tidligere. den er meget god, så nøkkelen blir å få stoppa den. Håper vi får se et ekstremt kynisk Norge når den rekka er utpå, sørge for de har minst mulig ball, også får vi heller sjanse litt mer og spille på mindre marginer mot de to andre rekkene. De tok ut keeperen etter to minutter mot Sverige, så vi må ikke bli overraska om de brått spiller 6 mot 5, litt som håndballslagene gjør underveis i kampene. 

Oddsen til Coolbet forteller at Norge står til 3.30, med sjansen for uavgjort blir 6.50, og det er Slovakia som er favoritter til 1.55 ganger pengene. 

Norges kamp går som vanlig på TV2 sport 1, og kanalens strømmetjeneste PLAY. Du kan også følge kamper her. 

Dagens kamper: 
11.30 Norge-Slovakia (5-8.plass:2)
12.00 Danmark-Polen (5-8.plass:1)
15.45 Sverige-Sveits (semifinale)
19.55 Tsjekkia-Finland (semifinale)

De øvrige kampene kan du se på IFFs Youtube-kanal. Du kan også følge kampene på de offisielle VM-sidene

Les mer om:

VM 2021 Uppsala
Saken fortsetter under annonsen.