Sofie Kristiansen og Norge kan juble for seier over Danmark. Foto: Peter Bohlin

Drama da Norge vant i spilleforlengelse

Det ble en tam og lite underholdende kamp om syvendeplassen mellom Danmark og Norge i formiddag, men det var ikke mangel på dramatikk.

Kampen om syvendeplassen sparker i gang, men det er langt mellom høydepunktene i den første perioden. Danskene har mest ball, men Norge ser ut å ha ganske god kontroll på det danske laget. Norge vinner skuddstatistikken i den første perioden, men det er nok to litt skuffede lag som kjemper om bli nummer syv i VM. Målløst etter den første perioden.

Det er en ganske tam forestilling i IFU Arena, og det skjer ikke allverden før perioden er halvspilt. Da sender Sofie Kristiansen Norge opp i ledelsen etter 11. minutter. Danskene rister av seg sjokket ganske omgående, og Mathilde Christensen utligner med tre minutter igjen av perioden. Uavgjort etter to perioder i Uppsala.

Cecilia Di Nardo ble hyllet av IFF etter kampen, og hadde fått en spesialtrykket drakt med 96 (landskamper). Den danske legenden har bestemt å gi seg på landslaget. Foto: Peter Bohlin

Kampen som er viktigst med tanke på rangering før kvalifiseringen til VM i 2023 står og vipper. Da er det bra at Kine Hedlund Eriksen har kommet godt i gang i VM, for hun sender Norge opp i 2-1 ledelse etter 12 minutter av den tredje perioden. Danskene tar ut målvakten og utligner med et bra langskudd fra Klara Fjorder med tre minutter igjen. Norge får overtall på tampen, men kampen går til spilleforlengelse.

I spilleforlengelsen avgjør Kristiansen, da hun på pass fra Tone Einstulen smeller ballen i mål etter tre minutter. Norge blir nummer syv i VM, og får en litt enklere reise i kvalifiseringen før VM i Singapore i 2023.

Danmark-Norge 2-3* (0-0,1-1,1-1,0-1)