Kan Norge stoppe overmakten Sverige? I dag venter kvartfinale foran et fullsatt IFU Arena i Uppsala for de norske jentene. Foto: Kent Henriksen

Det her skjer i VM under torsdagen

Dag seks av VM i Uppsala er allerede i gang, og i dag venter de to første kvartfinalene.

Plasseringsspillet er allerede i gang under dag seks av VM i Uppsala, og Thailand sikret seg 15. plassen og så til at Italia ble sist i VM på morgenen. Senere idag skal det gjøres opp om plassene fra 9-13. plass i VM. Størst spenning er dog knyttet til dagens to kvartfinaler, der Finland møter Polen og Norge møter hjemmefavorittene Sverige. 

Vår ekspert Petter Alexandersen har analysert dagens motstander, og vi må nok innrømme at det er lite håp om et norsk mirakel, for det svenske laget har sett fryktelig sterke ut under mesterskapet så langt. Vi tok også en prat med Rikke Ingebrigtsli Hansen som er en av mange som møter sine lagvenninner på klubblaget i dagens kamp. 

Oddsen fra Coolbet sier også sitt, Sverige står til 1.00 og uavgjort til 18.00, mens en norsk seier står til 23.00. 

Det er forøvrig niende gang Norge og Sverige møtes i VM-sammenheng, svenskene har vunnet de fire seneste, og vant også begge oppgjørene i kvalifisering (2015 og 2017). Norge slo Sverige med 2-1 i 2003, og det er sist gang vi gjort et godt resultat mot overmakten. Totalt har det blitt 32 kamper mot Sverige, med to seiere, en uavgjort og 29 tap. Det største tapet noensinne i en landskamp har også kommet mot Sverige, da Norge tapte 0-19 for svenskene i St. Gallen. 

Kampen mot Sverige går direkte på TV2 sport 1 og kanalens strømmetjeneste, med kampstart klokken 18.10. 

Dagens øvrige kamper: 
Italia-Thailand 5-10 (15.plass)
12.00 USA-Latvia (9-12.plass:2)
12.15 Estland-Singapore (13.plass)
15.00 NFR-Tyskland (9-12.plass:2)
15.15 Finland-Polen (kvartfinale)

Du kan se de øvrige kampene på IFF sin Youtube-kanal, eller følge kampene på mesterskapets nettsider

Les mer om:

VM 2021 Uppsala
Saken fortsetter under annonsen.