Bilder fra VM-kvalifiseringskampen mellom Østerrike og Norge 4. februar 2023. Foto: Petter Alexandersen

-Det bør bli dårligst syvende plass

Håpet om femteplass forsvant helt, og håpet om sjetteplass sank drastisk da Thea Ekholt måtte melde forfall til VM, det mener Innebandyavisens ekspert.


Norge er på plass i Singapore og i morgen starter mesterskapet, mot Kent Göranssons Sveits som er en av medaljefavorittene. Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen tror ikke den norske oppladingen til VM, med få landskamper og samlinger skal få allverden å si før årets mesterskap. 
– Vi kan si hva vi vil om forutsetningene før VM, men de er ikke så veldig mye bedre hos andre nasjoner vi slåss om en femte- til åttendeplass med. Sverige var i Singapore i sommer for å se på forholdene, luftfuktighet og hvor mye tid de trenger for å tilvende seg alt. De bestemte seg for å ha VM-samlingen si 25-27. november i Stockholm i stedet for være i Spania som de pleier. De reiser og til Singapore samme dag som Norge. Det tyder på at jetlag, varmen, luftfuktigheten osv bør gå ganske greit. Skal man se kynisk på det starter Norges VM egentlig i play-offen. Da har man alt vært i Singapore i en ukes tid, sier Alexandersen. 

Foto: Kent Henriksen

Norge har en stor oppgave foran seg i Asia, der man møter de beste nasjonene. 
– Først og fremst blir det et helt annet VM enn de foregående. Nå skal vi ut i A-grupper og vi kommer til å løpe etter ballen større deler av de de tre gruppespillskampene. Når VM virkelig begynner med play-off kampen om kvartfinale kommer vi til å ha dårligere selvtillit, vært mindre i angrep og ikke minst være betydelig mer slitne i kropp og hodet enn vi vært på samme tid i de siste to mesterskapene det vi har møtt B-nasjoner. Play-off kampen mot Danmark/USA/Estland/Japan kommer vi nok klare ganske greit selv om Danmark har fått inn flere svensker med erfaring fra SSL som ikke var med i 6-nasjoners. Seier der så blir det kvartfinale mot Sverige eller Tsjekkia. En ny tøff match der vi kommer til å brenne mye krefter.  

Foto: Kent Henriksen

Innebandyavisens ekspert tror det kan bli en tøff avslutning på mesterskapet for det norske laget, spesielt etter et forfall bare uker før VM. 
– Jeg tror at vi taper ny play-off etter kvartfinalen (Slovakia eller Polen) og vi da må spille om en syvende plass. Håpet om å slå en av de to sank drastisk etter at førstekeeper Thea Ekholt måtte melde forfall til VM.  Skal vi slå en av de vil jeg påstå det er en ganske stor fordel for det norske laget å tape mot Latvia i gruppespillet, og da få en fridag dagen før den kampen. Det høres sikkert rart ut at det er en fordel å bli sist i gruppespillet, men blir vi nummer tre i gruppa får vi kvartfinale fredag kveld, play-off lørdag og kampen om femte eller syvende plass søndag. Avslutte VM med tre kamper på tre dager er ingen fordel sånn jeg ser det. Jeg tror det passer Norge betydelig bedre å bli sist i gruppa og da spille kvartfinale torsdag, få en fridag fredag før play-off kamp mot Slovakia/Polen lørdag og kampen om femte eller syvende på søndag. Slovakia har mista sin klart beste spiller i Denisa Ferenčíková (lagt opp) og de har alltid vært svakere de to siste matchene i VM enn ellers så et lite håp om å slå de finnes. Polen er meget bra trent og alltid veldig gode i de to siste kampene i VM så de tror jeg ikke vi slår. 

Foto: Petter Alexandersen

Etter VM-gull på VM-gull for svenskene siden 2005, tror Alexandersen på at det blir et maktskifte, for gullfavorittene er hvite og blå. 
– Jeg tror Finland vinner VM. De har den beste førsterekka, høyere topper enn Sverige, vunnet de to siste EFT og har en bedre andre- og tredjerekke nå enn tidligere mesterskap. Alle fire svenske måla sist lagene møttes i EFT i oktober (finland vant på straffer) kom etter store feil fra finske backer, så store feil gjør de neppe igjen i Singapore.

NB: Skulle vi bli fem venter World Games spill i Chengdu, Kina 7-17. august 2025. Jentene er nå blitt inkludert der. Reglene for World Games tillater kun 12 utespillere og 2 keepere så ikke alle får være med på den moroa. 

  EKSPERTENS VM-TIPS:

1. Finland
2. Sverige
3. Sveits 
4. Tsjekkia
5. Polen
6. Slovakia
7. Norge
8. Latvia
9. Tyskland
10. Danmark
11. Estland
12. USA
13. Japan 
14. Australia
15. Singapore
16. Frankrike 

 

 

Les mer om:

VM 2023