Pawat Thaidit jubler etter scoring i dagens Asia-derby mot Singapore. Foto: Kent Henriksen

Det ble scoringsfest i dagens Asia-derby

Det ble morsomt i AXA Arena i Winterthur på mandags morgen, da Asia-derbyet mellom Singapore og Thailand ble avgjort.

Det var Singapore som startet kampen best og etter fire minutter kunne Kumaresa Pasupathy sende de for dagen blåkledde i ledelsen. Thailand våknet imidlertid etter scoringen, og Simon Johansson ordnet balanse i regnskapet. Halvveis i perioden får Thailand straffeslag, men det missbruker Alexander Rinefalk, som til daglig er lagkamerat med Marius Pedersen i Lok Reinach. Gleden blir kortvarig for Singapore for Pawat Thaidit, eller Robin Karlsson som han heter da han er i Sverige sender Thailand i ledelsen. Begge nasjoner har muligheter til å score før perioden er over, og spesielt Thailand som styrer mye av spillet, men det er en herlig fight i AXA Arena som er litt over halvfull, med masse skolebarn som fått muligheten å se innebandy istedenfor å sitte på skolebenken. På vei ut behandles spillerne som stjerner og barna vil ha highfives før lagene går inn til pause.

Suria R scoret tre ganger men det var ikke nok for Singapore i dag. Foto: Kent Henriksen
Den andre perioden får Thailand fart på sakene direkte og allerede etter 39 sekunder ligger ballen i nettet bak Singapores målvakt. Igjen er det Thaidit som står for scoringen, og ikke lenge etter ordner Veerasak Pimpa 4-1. Singapore har sine muligheter, men det er Thailand som styrer det meste. Det er underholdene for publikum, for det er tut og kjør, og rett på kassen stort sett i de fleste angrep. Liam Kerdsawangwong øker ledelsen til 5-1 halvveis i perioden, men et par minutter etter kan Suria R redusere. Det får imidlertid fart på Thailand etter noen ok minutter for Singapore. De øker ledelsen to ganger ved Santipong Sukkasem og Pimpa. Suria R ordner en redusering til, men halvminuttet etter er Rinefalk målscorer og 8-3 til Thailand. Singapore har flere gode muligheter til en ny redusering men får skuffet gå i garderoben etter en god thailandsk periode.

Det ble en del tøffe dueller i dagens derby. Foto: Kent Henriksen
Singapore trenger scoringer for å blåse liv i kampen, og Siraaj Ramadhan fikser 8-4 redusering etter seks minutter. Thaidit får sjansen på straffeslag igjen halvminuttet senere, men igjen bommer Thailand og Malmö-spilleren fortviler. Da blir gleden større da Ramadhan igjen reduserer rett før halvveis i perioden. Singapore presser og presser, og nå virker Thailand nervøse, og sliter med å få kontroll på kampen. Da passer det bra at Surapong Sangmongkhol øker ledelsen med under tre minutter igjen. Singapore har ingen planer å gis seg og Suria R prikkskyter inn en ny redusering med to minutter igjen, og da Zong Wei Tng reduserer til 9-7 bare 13 sekunder senere er det fullt trøkk i hallen med 1659 tilskuere på plass. Men Singapore slurver, og Johansson kan enkelt sette 10-7 i det åpne målet. Singapore fortsetter å jakte reduseringer, men helt på tampen finner Thailands målvakt en ledig Sangmongkhol som via hodet til en desperat forsvarer fastsetter sluttresultatet til 11-7 og Thailands første seier i mesterskapet. Det ble en morsom kamp med en herlig ramme, der de asiatiske spillerne virkelig ga alt. KAMPFAKTA