Thomas Stræte gjorde ti(!) poeng mot Sandnes i ettermiddag. Foto: Kent Henriksen

Det ble en målfest da Slevik slo Sandnes

Sandnes startet best og ledet to ganger, men Slevik anført av duoen Gustav Franzon og Thomas Stræte så til at man fortsatt er i medaljediskusjonen med dagens seier.

Kampen starter i et rasende tempo og gjestene viser at de har krefter igjen etter gårsdagens bragd. Det er jevnt, og underholdende og det første målet kommer først i det sjette minutt da Ludvik Hansen lurer ballen i mål. Sandnes bruker halvminuttet på å utligne, nysigneringen Nisse Thomasson finner Victor Schedin og det er 1-1. Schedin er ikke snauere enn at han gir gjestene ledelsen minuttet etter, og da Slevik i tillegg ryker på en utvisning rett etter setter gjestene hjemmelaget under press men uten å omsette muligheten. Slevik jobber seg inn igjen, og i det 14. minuttet kommer utligningen, da Slevik utnytter slurv i Sandnes forsvar og Morten Bye setter 2-2. Gleden blir kortvarig for Bjørn Even Stene bruker backhanden til å gi gjestene ledelsen på ny halvannet minutt etter. Så er det gjestene som ryker på en utvisning, og Patrick Hjemgård ordner balanse i regnskapet med sin 3-3 scoring, på en retur. Sandnes skaper de største sjansene på slutten av perioden men det ender uavgjort.
Sandnes nysignering Nisse Thomasson gjorde seks poeng (3+3) i går mot Tunet, og med fire poeng (2+2) i dag mot Slevik må man anse det som en god debut for svensken i eliteserien. Foto: Kent Henriksen

Slevik får en drømmestart på midtperioden og setter 4-3 allerede etter 17 sekunder, Gustav Franzon får en enkel jobb etter assist fra Thomas Stræte. Spillet bølger frem og tilbake etter scoringen og gjestene er på jakt etter en utligning. Begge lag har sine muligheter, men det er først da unggutten Kasper Kvarsnes har «kylan» som det smeller i nota igjen. Scoringen kommer etter i det niende minuttet og betyr at Slevik går opp i 5-3 ledelse. Så byr hjemmelaget på en lekkerbit og Franzon kan enkelt sette 6-3 etter en ny leken assist av Stræte. Sandnes tar timeout og hovedtrener Trond Vervik gir laget sitt en skyllebøtte i håp om å få fart på sakene igjen. Det ser det ikke ut til å gjøre, for nå er Slevik på spillehumør. Det gjelder spesielt Franzon som gått glipp av en del kamper i høst, svensken finner Bye i overtall og det er 7-3. Sandnes får overtall ikke lenge etter, og da det ikke helt finner frem tar Jesper Engström ansvar og bare finner lengste hjørne. 7-4, og et håp for gjestene som løfter seg et par hakk før midtperioden er over.
Gustav Franzon har gått glipp av flere måneder med innebandy grunnet karantene, i dag var svensken tilbake for Slevik og gjorde åtte poeng (5+3). Foto: Kent Henriksen

Det blir en blytung start på den tredje perioden da Stræte på ny finner Franzon, som setter sitt tredje for dagen før det er spilt et minutt. Sandnes stanger litt mot veggen føles det som, da tar Schedin ansvar og setter sin tredje scoring for dagen og blåser liv i poenghåpet med kvarteret igjen. Det vil ikke Stræte ha noe av, og i en kontring et par minutter senere tar han ansvar og prikkskyter inn 9-5. Sandnes kjemper og sliter, og i overtall kan Thomasson sette 9-6 da vi er halvspilt. 14 sekunder senere kjemper seg Idar Lyngås fremover på banen og smeller like godt inn 9-7, og nå er det nerve igjen. Hjemmelaget tar timeout, og kanskje det roer nervene litt for ikke lenge etter kan Bye sette 10-7, etter nok en assist fra Stræte, nummer fem i ordningen. Så smeller det i andre enden, Engström med scoringen og 10-8. Ingenting å si på underholdningen om du liker offensivt spill, for ti sekunder senere ordner Stræte 11-8, assistert av målvakt Tobias Petersen. Så er det Joel Fallberg som får løpe rett igjennom Sandnes forsvar og sette 12-8. Så øker Franzon med sitt fjerde mål til 13-8, assistert igjen av Stræte. Og da samme duo kombinerer kort tid etter er det Franzons femte mål, og Strætes åttende(!) assist og tiende poeng totalt i kampen. Slevik ryker på en dobbelutvisning med minuttet igjen, og da prøver seg gjestene med seks mot tre, og med to sekunder igjen setter Thomasson ballen i mål og fastsetter sluttresultatet til 14-9.

Slevik-Sandnes 14-9 (3-3,4-1,7-5)