Eliska Krupnova sendte Tsjekkia til himmels med sitt overtallsmål da kampen mot Danmark sto og vippet Foto: Per Wiklund/IFF

Dansk dynamitt var ikke nok mot Tsjekkia

Det ble en del scoringer og kanskje langt jevnere enn først antatt da dag syv av VM ble spilt i Uppsala.

I plasseringsspillet startet dagen med at NFR gruset USA. Russerne ga seg ikke før det sto 17-2(!), og USA gikk på nok en heftig smell i dette VM. Russland ble med det nummer 11 i turneringen. 

Så var Latvia til god hjelp for Norge, og sørget for at vi allerede før VM er ferdigspilt er klare for de to beste gruppene hvis vi kvalifiserer oss til VM i Singapore i 2023. Latvia vant oppgjøret om niendeplassen med 7-5, i en kamp som sto og vippet lenge. 

Så var det to kvartfinaler på programmet, og der var de fleste enige om at Tsjekkia og Sveits enkelt skulle gå videre. Danmark ville det annerledes og ga tsjekkerne en ordentlig fight. Det var uavgjort lenge, og danskene var bare et mål ifra før den siste perioden. Der kunne verdens beste spiller Eliska Krupnova sende tsjekkerne til semifinale med overtallsmål i den tredje perioden, i kampen som endte 7-5 til slutt. 

I den siste kvartfinalen vant Sveits med 12-1 over Slovakia, og det betyr at Norge møter Slovakia i morgen i play-off om 5. plassen. Sveits møter Sverige i semifinale. 

Foreløpig sluttstilling:
1. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
2. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
3. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
4. Finland/Sveits/Sverige/Tsjekkia
5. Danmark/Norge/Polen/Slovakia
6. Danmark/Norge/Polen/Slovakia
7. Danmark/Norge/Polen/Slovakia
8. Danmark/Norge/Polen/Slovakia
9. Latvia
10. Tyskland
11. NFR
12. USA
13. Estland
14. Singapore
15. Thailand
16. Italia

Kamper i morgen lørdag: 
11.30 Norge-Slovakia (5-8.plass:2)
12.00 Danmark-Polen (5-8.plass:1)
15.45 Sverige-Sveits (semifinale)
19.55 Tsjekkia-Finland (semifinale)

Les mer om:

VM 2021 Uppsala
Saken fortsetter under annonsen.