Det ble dansk jubel i oppgjøret mot Canada i plasseringsspillet, og nå venter kamp om niendeplassen for danskene. Foto: Kent Henriksen

Danmark gjorde det man måtte mot Canada

Danmark var best oppgjøret mot Canada, men det var ikke uten problem danskene er videre til plasseringskamp om 9. plassen i VM.

Mathias Glass, Eddie Sandberg og Lukas Eldholm har vært en munnfull for de andre nasjonene så langt i VM, og trioen benektet seg ikke mot Canada heller. Danmark ledet 4-0 etter scoringer av Glass (2), Sandberg og Eldholm før Canada kunne redusere gjennom Valtteri Viitakoski. Så var det Glass ganger to som ga danskene en solid 6-1 ledelse da det gjensto tre minutter av den første perioden. To sene reduseringer av Viitakoski og Taylor Walsh ga ny spenning i kampen.

Det var mange tøffe dueller og temperaturen økte kraftig mot slutten av kampen. Foto: Kent Henriksen
I den andre perioden hadde begge nasjoner muligheter, og Lauri Berg tok vare på muligheten han fikk i overtall etter seks minutter. Halvveis i perioden er Glass uenig i en dommeravgjørelse og får to pluss ti minutter på botbenken, ja eller badekaret som fungerer som utvisningsbenk i VM-kampene. Begge nasjoner har eventyrlige muligheter, men flere scoringer blir det ikke i midtperioden, i en kamp der danskene ser litt daffe ut og bare gjør det de må for å vinne.

Mathias Glass måtte se halve midtperioden fra utvisningsbenken, etter å ha scoret fire ganger for danskene. Foto: Kent Henriksen

Den tredje perioden er preget av temperatur og en del utvisninger. Danmark får sjansen i overtall og utnytter det etter fem minutter, da Eldholm fyrer av. Canada gir alt for en redusering, men det vil seg ikke og nå har Rasmus Engelhardt stengt igjen kassen. Det er videodømming halvveis i perioden da en dansk ball danset farlig nær den canadiske linjen, men kamplederne finner ingen grunn til å blåse mål. Danskene forsvarer seg godt i den tredje perioden, og frustrasjonen hos canadierne blir større og større. Da hjelper det ikke at Axel Rasmussen ordner 8-4 med seks minutter igjen av kampen. Canada prøver det meste, også å ta ut målvakten men flere scoringer blir det ikke og danskene skal spille om 9. plassen, trolig mot Estland, og for Canada venter Polen i kampen om 11. plassen. KAMPFAKTA