Valtteri Viitakoski var som vanlig sentral for Canada, og scoret tre ganger mot Singapore. Foto: Kent Henriksen

Canadas finske stjerne sentral i seier

Canada er klare for playoff om en plass i kvartfinalen etter seier over Singapore.

De fleste hadde nok forventet en ganske enkel reise for Canada til playoff om en kvartfinale, men Singapore ga canadierne god motstand.

Canada ledet 2-0 etter den første perioden, men i midtperioden scoret lagene tre mål hver, og Singapore bommet på to straffeslag i perioden. En god Singapore-periode ga ny spenning før den tredje perioden.

Det er liten tvil om at fotografene på plass i Sveits liker å fotografere Singapore, som har et landslag som virkelig er flinke å vise følelser. Foto: Kent Henriksen

Der roet Canada nervene noe da Cameron Buck scoret, men en redusering fra Wee Guan Nicholas Ghua ga ny spenning. Den ble kortvarig for Canada økte ledelsen halvminuttet senere. Valtteri Viitakoski fastsatte sluttresultatet til 8-4 med litt over fire minutter igjen og Canada kunne juble for seier. KAMPFAKTA

Håkan Söderman dømte sin 100. internasjonale kamp da han og makker Glenn Bostrøm dømte Canada mot Singapore. Foto: Kent Henriksen

Seieren betyr at Canada møter Tyskland i playoff i morgen om en plass i kvartfinalen. For Singapore blir det plasseringsspill om i kampen om 13-16. plass mot Australia på torsdag.