Bjørn Even Stene scoret to mål på ni kamper i grunnserien, i kveld scoret han fem(!) mål av seks mot Sveiva. Foto: Børge Andreassen

Bønna senket Sveiva i dramatisk kamp

Bjørn Even Stene ble dagens store helt i Sandnes, da han nærmest på egen hånd sendte Sveiva hjem med tap.

Hørt om Bjørn Even Stene eller «Bønna» som han oftest blir kalt på vestlandet? Det hadde nok de færreste før dagens kvartfinale mot Sveiva. I dag senket rogalendingen Sveiva nærmest på egen hånd, med fem scoringer, den siste med under fem minutter igjen av kampen, etter at Sveiva utlignet på straffe.

Sandnes startet best og Stene scoret etter seks minutter, før Jesper Engström økte ledelsen til to bare noen minutter etter. Thomas Isaksen reduserte ledelsen, men rett før pause kunne Stene sende gjestene opp i tomålsledelse igjen.

I den andre perioden reduserte Erlend Bjerknes, før Andreas Valbye utlignet mot slutten av perioden. Men så var det denne Stene da, som med tre sekunder igjen av perioden sendte hjemmelaget opp i ledelsen nok en gang.

Den tredje perioden var åtte minutter gammel da Brage Harby utlignet på ny, men Stene sendte hjemmelaget opp nok en gang i føringen. Halvminuttet senere fikk Sveiva straffe, og Bjerknes var sikker som banken og utlignet til 5-5. Så kom avgjørelsen i Hanahallen, Jesper Engström fant dagens heteste spiller og med sitt femte mål sendte han Sandnes til himmels og opp i føringen i kvartfinaleserien. KAMPFAKTA