Foto: Kent Henriksen

Tapte i nord - må ut i kvalifisering

Det ble tap for både Sandnes og Akerselva, og dermed er det vestlendingene som må til Trondheim for å kvalifisere seg til neste års eliteserie.


Sandnes klarte ikke å slå Harstad på bortebane, selv om de fikk hjelp av Sveiva som slo Akerselva, og dermed må vestlendingene reise til Trondheim for å kjempe om ny kontakt i kvalifisering. Sandnes stilte til kamp i nord med bare ti utespillere og keeper, og da ble det vanskelig i Harstadhallen. Etter en førsteperiode der Harstad var best, spilte Sandnes seg opp i midtperioden og sørget for at det ble en spennende tredje periode. 

Kampen endte 7-3 til Harstad, Anders Thunman Hälldahl ble poengbest i kampen og noterte seg for seks poeng (3+3). Med seieren endte Harstad på femteplass i eliteserien bak Nor 92 som vant sin kamp. KAMPFAKTA

Tapte men slapp kvalifisering
Sveiva startet litt tregt mot et hardt krigende Akerselva som prøvde å unngå kvalifisering, men kunne til slutt stikk av i målprotokollen og vant 10-4. I og med at Harstad vant kunne Oslo-laget puste lettet ut og endte på en 10.plass på tabellen og dermed må Sandnes ut i kvalifisering. KAMPFAKTA

Kvalifisering i Trondheim
Sjetne står som arrangør når kvalifiseringen til eliteserien går av stabelen 16-17. mars i TOBB-hallen i Trondheim. Foruten Sjetne og nå Sandnes er også Narvik klare for kvalifisering. Søreide som vant på Vestlandet har takket nei til kvalifisering, det samme har Lye som ble nummer to. Det samme har St.Croix, og da Lyn ikke får lov å delta, er det opp til Ajer å sørge for at det blir et lag fra Østlandet med i kvalifiseringen, men da må de bli bland de to beste lagene i serien som avsluttes neste helg.