Monolitten vant dagens kamp mot Sarpsborg på hjemmebane.

Solid seier for Monolitten mot Sarpsborg

Sarpsborg hadde som ventet liten sjanse mot Monolitten i ettermiddag, men skapte allikevel litt trøbbel for medaljekandidaten.

Karen Marie Aube Heines sendte gjestene i føring etter straffeslag i det fjerde minutt, men scoringer av Susanne Bahr og Lea Heeremans Øyvik sørget for at Monolitten ledet. Med to minutter igjen av perioden scoret kaptein Ida Marie Svendsen for gjestene og så til at det var uavgjort etter den første perioden.

Et noe flatt hjemmelaget trengte litt tid på å komme i gang, og da Andrea Cecilie Gulbrandsen scoret etter ni minutter av midtperioden, var det starten på kraftig dominanse fra hjemmelaget. Stine Flatland satte 4-2 kort tid etter og da Petra Weiss økte ledelsen to ganger før pause var saken klar.

Scoringer fra Heeremans Øyvik, Lisa Djurberg, Silje Karlsen Ausestad og Juni Reitan Fjøsne sørget for en solid ledelse, før Svendsen på straffeslag kunne score sitt andre mål for dagen. Noe mere enn et trøstemål ble det ikke for sarpingene, for i sluttminuttet så Weiss til med sin tredje scoring at det ble 11-3 seier til Monolitten. Den svenske stjernen serverte også ved tre andre scoringer og var kampens frontfigur med seks poeng. KAMPFAKTA