Fra høsten vil TV2 og plattformen MyGame vise kamper fra norsk innebandy. Foto: Kent Henriksen

Skriver medieavtale med TV2 og MyGame

Norges Bandyforbund og TV2 har inngått en langsiktig medieavtale som betyr bred eksponering av norsk innebandy i årene som kommer.


Det er en stor dag for norsk innebandy etter at det i dag ble kjent at TV2 og Norges Bandyforbunds innebandyseksjon har inngått en medieavtale, der førstnevnte skal vise kamper fra eliteseriene, bredde og landslag i årene som kommer. En avtale som har tatt sin tid å hale i land, men fredag kunne partene gå ut med den gode nyheten.
– Dette har vært en lang prosess med flere interessenter, men etter at TV 2 og MyGame kom på banen ble det raskt klart at dette var den rette samarbeidspartneren for oss, sier leder for innebandyseksjonen i NBF, Paal Saastad i en pressemelding.

Avtalen strekker seg over seks år, med en opsjon på ytterligere fire år for toppidrett og en tiårsavtale med den nye plattformen MyGame som skal dekke bredden.
–  At vi inngår en langsiktig avtale med TV 2 og MyGame, sammen med flere andre idretter, gir oss både en viktig anerkjennelse, men også muligheter vi ikke tidligere har hatt. Det er utrolig gøy å være med på dette prosjektet, og sammen med de andre idrettene sørge for en bred eksponering av norsk idrett. TV 2 og MyGame er perfekte partnere for oss, med sine forskjellige plattformer og sin kompetanse innen media. I kombinasjon med vår kompetanse innen idrett, skal vi gjennom et langsiktig samarbeid sørge for at avtalen blir en suksess. Begge parter har ansvar for å få det til på en god måte og vi skal prøve å få mest mulig ut av den avtalen vi nå har inngått, fortsetter Paal Saastad.

Fra før er det klart at TV2 skrevet avtaler med norsk håndball, ishockey, basketball og volleyball. De har også sikret seg rettigheter til norsk fotball fra 2023 som strekker seg i fem år, i tillegg til en avtale med Norges skiforbund. En samlet portefølje med som vil gi styrket oppmerksomhet rundt breddeidretten. 
–  TV 2 bygger fremtidens hjemmebane for norsk idrett, og det er en glede å kunne innlemme en ny, sterk rettighet i dette unike løftet. Innebandy er på fremmarsj i Norge og vil bli et viktig bidrag inn i en innholdsrik og spennende portefølje med ishockey, håndball, basketball, fotball, ski og volleyball, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Sportsredaktør i TV2,  Vegard Jansen Hagen,  er glad for avtalen med norsk innebandy. Foto: TV2

Kampene i eliteseriene vil vises først og fremst via kameraer med god kvalitet styrt med kunstig intelligens, og planleggingen med å få installert disse i hallene er allerede i gang. Det er selskapet MyGame som bland annet eies av TV2 som skal produsere og strømme breddekampene, med de ubemannede smartkameraene.
–  Det installeres fastmonterte kameraer i hallene, og krever ikke bemanning i det hele tatt. Så kjøper man abonnement og kan følge sitt lag og se sine barn eller barnebarn eller nieser og nevøer spille, de viktigste idrettsheltene i livene våre. Det gjør det morsommere å spille og det blir lettere å få familien engasjert. Jeg tror det både vil styrke rekrutteringen og hindre frafallet når man kommer til alderen hvor mange slutter, forteller Harald Strømme i MyGame.

Avtalen innebærer også at ti eliteseriekamper, NM-finaler og alle landskamper skal sendes på lineær TV hos TV2, og alle eliteseriekamper vil etterhvert være mulig å streame på TV2 Play. I tillegg vil altså breddekampene gå på den nye plattformen MyGame. 

Innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund har aldri tidligere inngått en medieavtale som er så langsiktig, eller har et såpass stort økonomisk potensiale avslører Saastad. 
- Dette gir oss god selvtillit og en forutsigbarhet når vi nå skal bygge norsk innebandy videre, avslutter en fornøyd seksjonsleder.