Det ble målfest da Sandnes spilte treningskamp mot et sammensatt lag fra Rogaland. Foto: Aksel Hoff

Sandnes vant i målfest mot sammensatt lag

Det var duket til fest i Frøyhallen da Sandnes skulle spille mot et sammensatt lag av lokale spillere.

Til tross for at dette var satt opp som en showkamp, var det også en seriøs ramme rundt kampen. Sandnes har kun denne kampen i oppkjøringen før seriestart neste helg, og spillerne på motstanderlaget hadde ekstra motivasjon da ingen har spilt en tellende seniorkamp siden våren 2020.

For å lage litt spenning i kampen var det sammensatte laget tildelt straffeslag før hver periode. Et kjent fjes i innebandyen på Lyefjell er ordføreren i Time, Andreas Vollsund. Han rakk å score på sitt straffeslag før politiske plikter kalte. Av totalt seks bonusstraffer scoret Rogalandslaget på to. Det kunne se ut som det sammensatte laget kunne trenge langt flere bonusstraffer om dette skulle bli en jevn kamp på resultattavlen i det minste. Sandnes rullerte kun på to rekker de første to periodene, og de utvalgte spillerne viste seg å være svært spillesugne. Hele 14 ganger havnet ballen i nettet. Tempo og spill i angrep må ha gledet trener Trond Vervik, men Sandnes slapp også motstanderen til sjanser og slapp inn totalt fem mål. Det gror godt i Sandnes og i tredje periode fikk flere juniorspillere slippe til, og kampen endte til slutt i en ekte målfest med 10-17.

Trond Vervik uttalte etter kampen at Sandnes IBK har vært i hall siden 1. august og dette er lagets eneste treningskamp foruten internkamper.
– Nå stiller Stavanger, Lye og Frøyland opp med
hver sin rekke og ga oss litt motstand og vi er takknemlige for det. Vi fikk en god gjennomkjøring. De første 30 minutter er veldig bra, da kjører vi over Rogalandslaget. Etter 30 minutter blir de (motstanderen) litt slitne og tempoet blir dratt ned. Vi hviler en del nøkkelspillere for å unngå skader i siste periode. Fem juniorspillere kommer inn og gjør en kjempejobb, og vi er veldig fornøyd med det, sier Vervik til Innebandyavisen.