Det ble Sandnes som stakk av med seieren i dagens oppgjør mot Gjelleråsen. Foto: Børge Andreassen

Sandnes med seier i målrikt oppgjør mot Gjelleråsen

Sandnes så ut til å vinne komfortabelt mot Gjelleråsen, men Gjelleråsen gravde dypt og pyntet på resultatet.

Gjelleråsen har tre poengs forsprang på hjemmelaget med en kamp mer spilt. Sandnes ballen mest i starten. Dette resulterer i sjanser og scoring når Jesper Engström finner Anders Paulsen. Ved to anledninger bryter Sandnes ballen høyt i banen og scorer. Scoringene er flott satt av henholdsvis Harald Bollestad og Ole Petter Paulsen. I mellomtiden har gjestene scoret i overtall. På andre forsøk sitter en innøvd variant hvor Kjetil Bratland finner Jonas Neskvern. Sandnes har tilsynelatende kontroll på 3-1, men Gjelleråsen viser en imponerende moral. Først reduserer de på en kontring av høy kvalitet, før kaptein Mikael Broms viser fin nærteknikk og lurer ballen ned i hjørnet. Lagene går til pause på 3-3. Sandnes styrer spillet og har flest avslutninger, men Gjelleråden har også vært farlig frempå med bland annet to stolpeskudd.
Det ble tre scoringer og en assist fra finske Tuomo Manninen mot Gjelleråsen. Foto: Børge Andreassen

Sandnes åpner andre periode med flere avslutninger. Tuomo Manninen står på rett sted og får slått inn en retur etter to minutter. I overtall er Manninen nok engang på plass i slottet. Sandnes øker til 5-3 og har igjen en tomålsledelse. Det varer i drøyt 13 sekunder. Henrik Kallevik Amundsen drar seg inn fra høyre får plassert ballen i nettet. Nå renner det inn, ikke før lagene har satt seg kontrer Sandnes’ nye stjerne Nisse Thomasson inn 6-4. Thomasson fornekter seg ikke, og Sandnes scorer nok en gang på brudd høyt i banen. Sandnes leder med tre mål og bortelagets trenere sender friske bein i oppvarming. Sandnes har spilt på tre rekker, Gjelleråsen to. De tilreisende skal jobbe godt for å få seg poeng hjem. Resten av perioden opprettholder hjemmelaget et solid trykk, og når ballen sniker seg over streken når Bollestad gjør sitt andre går lagene inn til siste pause på stillingen 8-4.
Gjelleråsen kjempet godt men klarte ikke å få med seg poeng hjem fra Vestlandet i dag. Foto: Børge Andreassen

Gjelleråsen har tyve minutter på å snu dette. Kampen jevner seg helt ut rent spillemessig etter at hjemmelaget har dominert andre periode. Hjemmelagets store stjerne har ikke tegnet seg på scoringslisten, og når Manninen finner Engström med en utsøkt pasning fire minutter ut i siste periode, gjør han nettopp det. Sandnes har et forsprang på fem mål og kampen virker avgjort når det gjelder hvor poengene havner. Et vesentlig poeng i kampen er innbyrdes oppgjør. I og med at gjestene vant det omvendte oppgjøret 7-2, er Sandnes interessert i å vinne med minst fem mål. Det vil ikke dagens gjester ha noe av og er gode i siste fase av kampen og vinner siste periode. Kampen ender 11-8, og med det er lagene à poeng og Gjelleråsen foran på innbyrdes oppgjør. KAMPFAKTA