Bilder fra Friends Arena og SM-finalen mellom Storvreta og Pixbo 27. april 2024. Foto: PETTER ALEXANDERSEN

Ny verdensrekord da Storvreta ble historiske

Storvreta forsvarte SM tittelen fra i fjor og ble historiske når de slo Pixbo 8-5 lørdag ettermiddag. Storvreta er første klubb som har tatt åtte SM tittler.

Finalen ga og en ny verdensrekord i antall tilskuere på en innebandykamp. Vanvittige 18.370 var på plass i Friends Arena i Stockholm når innebandyen hadde inntatt nasjonalanlegget for fotball. Den tidligere rekorden var på 18.166 (SM finalen i 2016 i Tele2 Arena).

Regjerende mester Storvreta tok tidlig tak i matchen og etter syv minutter ledet de 2-0. Pixbo reduserte til 2-1, men bare minuttet senere øker Storvreta til 3-1. Fem minutter ut i midtperioden får Pixbo sjansen i overtall og etter 61 sekunder sitter reduseringen. Med 19 sekunder igjen av perioden sørger Fredrik Lindholm for at Storvreta går til pause på 4-2.

Med seks minutter igen å spille sitter 5-2 og bare 31 sekunder senere kommer 6-2 i åpent mål. Pixbo fortsetter uten målvakt og med fire minutter igjen kommer 6-3.  Etter at begge lagene har scoret to mål hver ender matchen 8-5 og Storvreta forsvarer tittelen fra i fjor.