Norge skal ikke til Italia allikevel uten nå blir det kvalifisering i Latvia. Sist VM ble Norge nummer ni i sveitsiske Neuchatel i 2019. Foto: Rune Halvorsen

Norge bytter gruppe og skal reise til Latvia

Norge får nye motstandere og ny lokasjon på den stundene VM-kvalifiseringen som egentlig skulle ha startet neste uke.


Norge skulle egentlig til Italia den første av februar men det har blitt utsatt. Nå er det også klart at Norge og Tyskland bytter grupper med hverandre, noe som betyr at Norge skal reise til Latvia og Valmiera isteden. Planen nå er at kvalifiseringen spilles 1-5. juni, og Norge skal møte Finland, Latvia, Russland, Nederland og Belgia om billetter til verdensmesterskapet i Uppsala senere i år. Det blir en litt tøffere gruppe en den Norge hadde fra før forteller vår ekspert Petter Alexandersen, som allikevel har tro på at Norge skal gå videre til VM.
– Det er en tøffere gruppe for Norge, men dette skal gå veien uansett. Årsaken til at Norge har byttet gruppe med Tyskland skyldes at Italienerne kun kan arrangere VM-kvalifiseringen siste uken i mai og da kræsjer det med vår NM-finale her hjemme, sier Alexandersen. 

De to andre kvalifiseringene er klare å spille før den som spilles i Latvia, som også er noe som gir det norske laget en fordel. 
– En fordel vi får er at vi kan spille på resultater, og vi kommer å vite hva som skal til for å få en av de to fjerdeplassene, der to av tre som blir nummer fire får VM-billett. Det er en trygghet for laget å ha klart på forhånd. Ulempen er at Russland er et tøffere lag å møte enn Ungarn, og at SSL har SM-finale 24. april, så det er ikke ideelt gå så lenge uten matcher for flere av våre sentrale spillere.

IFF har også bestemt at deltakernasjonene må komme med tilbakemelding senest 29. mars for om det lar seg gjennomføre, med restriksjoner som foreligger med tanke på den pågående pandemien, og arrangørene må gi samme tilbakemelding senest 2. april om det lar seg gjennomføre.

VM-kvalifiseringen i år er forøvrig i et nytt format, der det skal spilles 3 x 15 minutters kamper, og der troppen kun er på 17 spillere.