Det ble tre poeng for Monolitten i dagens oppgjør mot Sarpsborg. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Monolitten hadde god kontroll på Sarpsborg

Monolitten gjorde en god kamp og vant komfortabelt mot seriejumbo Sarpsborg.

Monolitten starter kampen mot seriejumbo Sarpsborg godt, og er ikke minste effektive. På de fire første skuddene kommer det tre scoringer. Først er Lisa Djurberg frempå på en retur, og setter Juni Reitan Fjøsne to scoringer. Tomålscoreren setter også neste mål da hun tramper inn i slottet og setter den hardt via tverrliggeren i mål. 4-0 og selv om gjestene har noen fine muligheter vil ballen ikke inn, de bommer også på straffe med et par minutter igjen av perioden.
Et effektivt hjemmelag gjorde livet surt for dagens gjester Sarpsborg. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Hjemmelaget bruker 13 sekunder på å øke sin ledelse og Molly Wiker punkterer nok kampen. Vondt blir verre for gjestene etter fire minutter da Djurberg igjen er frempå. Monolitten har god kontroll på oppgjøret, og da kommer Reitan Fjøsnes fjerde scoring halvveis i perioden. Sarpsborg tar timeout og får litt bedre kontroll defensivt, men det stopper ikke Silje Karlsen Auestad som  sørger for 8-0 ledelse etter to perioder med sin scoring med to minutter igjen på klokken. Sarpsborg skaper en del muligheter men klarer ikke å sette ballen i mål.

Juni Reitan Fjøsne scoret fire ganger for hjemmelaget Monolitten og var en sterk bidragsyter til tre poeng i ettermiddag. Foto: Andreas Kristoffer BergeSarpsborg starter den tredje perioden best, og kommer til noen gode avslutninger men Frøya Sjølie som kommet inn i målet viser seg frem med noen gode redninger. Sarpsborg er flinkere å holde på ballen og tar bort pasningsmulighetene bedre enn tidligere i kampen. Karlsen Auestad kontrer og har muligheten å score sitt andre for dagen, men uselvisk finner hun Sunniva Hauglin som får åpent mål og setter 9-0. Da det ser ut til at hjemmelaget skal holde nullen kommer Emma Sjökvist noen meter over midten og fyrer av fra distanse. Ballen sitter godt plassert og Sarpsborg reduserer til 9-1, som også blir sluttresultatet. KAMPFAKTA