Thea Ekholt gjorde en meget solid kamp i helgen da Endre slo KAIS Mora i SSL. Foto: Kent Henriksen

Eksperten analyser de norske jentene i SSL

Karen Farnes og Thea Ekholts Endre har full pott etter seks serierunder av SSL. Søndag var den norske landslagsmålvakten sentral da Endre slo KAIS Mora.


Thea Ekholt og Karen Farnes ligger på andreplass i SSL, der Thorengruppen leder på bedre målforskjell. Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen følger de norske spillerne i SSL tett, og så kampen mellom Endre og KAIS Mora der Ekholt var god mellom stengene for klubben fra Gotland.
– Hun var meget solid kampen igjennom. Det var lite hun kunne gjøre på målene i mot. To av baklengs er da Endre får kontringer to mot en i mot, backen gjør ikke jobben så de scorer fra en halvmeter og en meter. En går via en medspiller, og den siste er nesten umulig å ta selv om hun er nære, forteller Alexandersen. 

Det var spesielt på slutten den norske landslagsmålvakten var en viktig brikke for Endre, som har en eventyrlig åpning på sesongen.
– Hun hadde noen skikkelige matchvinner-redninger de siste to minuttene, i spill fire mot seks og fem mot seks da Mora hadde tatt ut målvakten. 

Karen Farnes spilte to perioder for Endre, men noterte seg ikke for noen målpoeng. 
– Karen blir som tidligere brukt overalt på banen, back i de første kampene og senter i går når Elin Roos var syk. Gjør få feil og takler alle posisjoner på en bra måte.

Rikke Ingebrigtsli Hansen og Pixbo er for øyeblikket på en fjerdeplass, og den norske vingen scoret seiersmålet i helgen da Pixbo slo Rönnby 5-3. Ingebrigtsli Hansen har gjort syv poeng (3+4) på seks kamper denne sesongen. 
– Rikke har startet sesongen bra, og har hatt stor utvikling spesielt defensivt. Hun har fått mer tillit og spilletid når laget har gått ned på to rekker, og spilt fire mot fire i spilleforlengelse. 

Foto: Peter Bohlin

Tone Einstulens Falun har fått en bra start på comebacket i SSL, og med Einstulen som kaptein er laget for øyeblikket på en syvendeplass på tabellen. Einstulen har notert seg for tre assist så langt i sesongen. Falun slo Nacka Wallenstam i helgen med 6-3. Laget ledes av Daniel Dalbjer som spilt for Grei i eliteserien. 
– Tone startet sesongen meget bra, ekstremt sentral i et Falun som har startet sesongen solid.  Jeg håper og tror hun er med på neste samling med landslaget.

I allsvenskan har Charlotta Hjorth debutert for Telge, og notert seg for to assist på tre kamper. Lockeruds Julie Gidske driver med rehabilitering etter sin stygge kneskade for et drøyt år siden.