Ketil Kronberg og Dalen får kvinnelig trener kommende sesong. Foto: Peter Bohlin

Kvinnelig trener skal ta Dalen og Ketil tilbake til SSL

Det er ikke ofte kvinner får sjansen som trenere på herrelag, men trefaldig verdensmester får sjansen på benken når Dalen skal tilbake til øverste nivå.


Linn Lundström blir Ketil Kronberg og Dalens nye trener. Det er klart etter at 37-åringen skrevet under et kontrakt for kommende sesong. Lundström som la kølla på hyllen i 2017 har spillererfaring som kaptein for Dalen i en årrekke og Pixbo i SSL, og har også vært proff i Sveits, og ekspertkommentator på TV. Hun har landskaper både på senior og junior-nivå for Sverige, der det blitt tre VM-gull og har også vært herretrener for WaSa i sveitsisk liga. 

Ketil Kronberg og Dalen rykket ned fra SSL i vår, men har ambisjoner om en snarlig retur til verdens beste liga. Lagets daværende trener Mattias Hall (tidligere Wallgren) fikk sparken da det ble klart at Dalen måtte ta den tunge veien ned i Allsvenskan. Nå er det altså Lundström som skal ta laget fra Umeå tilbake til øverste nivå, der de hører hjemme. 
– Det føles superkult å få ta dette oppdraget, og dessuten gjøre det i min moderklubb, der jeg vært den største delen av mitt innebandyliv. Jeg er veldig glad at Dalen spurte meg, og jeg ser frem til sesongen og å få utvikles i denne rollen, sier hun til klubbens hjemmeside. 

Dalens klubbdirektør Urban Karlsson som tidligere vært landslagssjef for Norge er strålende fornøyd med å gjøre klubb-ikonen til lagets ny herretrener. 
– Det føles veldig bra at vi har lykkes med å signere Linn Lundström som ny trener for vårt herrelag. Vi er overbevist om at Linn kommer å bli en viktig brikke i vårt arbeid med å vinne tilbake superligaplassen og gjøre Dalens herrelag til et topplag i SSL igjen, sier Karlsson.