Sofie Kristiansen har slitt med skader og skavanker en stund og håper at den tiden er forbi. Foto: Kent Henriksen

– Hovedmålet er å holde seg skadefri

Sofie Kristiansen (21) er sammen med Tunet på jakt etter mer gull og en rolle i vinterens verdensmesterskap.


Sist sesong ble det gull på Tunet etter at atter en gang serien ble avsluttet før man fikk lov å fullføre. For andre sesong på rad knep Manglerud-jentene gullet foran nesa på Grei, som de kjempet lenge mot om gullet.
– Det ble som det ble på grunn av pandemien, men det var kjipt å ikke få fullføre sesongen. For vår del gikk det veldig bra, det er litt surt at man på en måte ikke får vist at man er best helt ut. Får håpe det blir litt bedre denne sesongen. 

Årets sesong blir spesiell da flere nøkkelspillere forlatt, uten at man har hentet inn forsterkninger. Kristiansen gjorde 21 poeng (14+7) på 11 kamper sist sesong og blir en viktig brikke for Tunet.
– I år så har vi en ganske ung tropp, med noen juniorer som er nye og noen som etablerte seg ifjor. Vi har gode forutsetninger og trener bra, så vi satser på at det blir en bra sesong. 

Fredag venter erkerival Sveiva i serieåpningen, i en kamp som er flyttet til Apalløkkahallen og som vises på TV2. Foto: Kent Henriksen

Men i vanlig orden har Tunet trent hardt under våren og sommeren. 
– Sommertreningen har vært bra. Mye fystrening og løpetrening, noen økter har vært tyngre enn andre, men vi har lagt et såpass bra grunnlag de siste sesongene at det er en påbygging. 

Noen avbrekk her og der i løpet av de tre siste sesongene har det blitt for 21-åringen etter skader og sykdom, nå håper hun på en god sesong. 
– Hovedmålet er å holde seg skadefri, og yte mitt beste både fysisk og prestasjonsmessig. Bidra med erfaring for de yngre med trygghet og at laget skal hevde seg i toppen. 

Det ble 14 scoringer på 11 kamper sist sesong for 21-åringen. Foto: Kent Henriksen

I november venter VM, og der håper Kristiansen at hun finner sitt navn også denne gang, når troppen taes ut til mesterskapet i Uppsala. 
– Det er alltid morsomt å spille VM, så hvis man kommer med så er alltid det en morsom opplevelse. Både det sosiale og det å spille et stort mesterskap. 

Fredag venter Sveiva i serieåpningen i Apalløkkahallen, og formen er på anmarsj. 
– Formen er bra, sommertreningen har jeg respondert bra på. Så får vi håpe at den holder seg og bare blir bedre og bedre. 

Les mer om:

Tunet Sofie Kristiansen