Karen Farnes kan smile etter å vært med og ført Kalmarsund til SSL. Foto: Kent Henriksen

Kalmarsund klare for SSL-spill til høsten

Kalmarsund seilet med stødig kurs mot SSL, men så våknet Göteborg til liv og skapte spenning i den andre kvalkampen.

Kalmarsund får en drømmeåpning på oppgjøret mot Göteborg, og allerede etter 44 sekunder har Matilda Sjödin sendt gjestene opp i føringen. Kalmarsund er klart best de første fem minuttene og Ida Samuelsson kan øke ledelsen til 2-0 etter seks minutter. Så ryker gjestene på en utvisning, og da kan Ida Hawerman redusere. Samuelsson bruker et par minutter på å øke ledelsen til tre mål, først med scoring halvminuttet etter Göteborg og så på straffe etter et par minutter. Isabel Aravena øker ledelsen til 5-1 etter kvarteret og Kalmarsund har bud på flere mål. Helt på tampen kan Moa Ryland redusere, men Kalmarsund har en fot i SSL da de går i garderoben med en solid ledelse.

Martine Simonsen og Göteborg fikk det som ventet tøft mot Kalmarsund i kvalifiseringen til SSL. Foto: Kent Henriksen

Göteborg prøver å jobbe seg inn i kampen og har noen muligheter, men det er Samuelsson som øker Kalmarsunds ledelse etter syv minutter. Gjestene har en tilnærmet beleiring av hjemmelagets sone, men får ikke mål. Isteden kan Emmelie Södergren redusere til 6-3 etter 12 minutter, og da Hawerman under minuttet senere reduser til 6-4, er det kontakt. Göteborg har masse energi og 6-5 kommer av bare farten, igjen er det Södergren, og nå er det virkelig nerve i kampen igjen. Göteborg tar over og Kalmarsund er på hæla nå. Kalmarsund sliter mot slutten av perioden, men kan gå til pause med en knapp ledelse.
Matilda Sjödin, Ida Samuelsson og Moa Tschöp var kampens store profiler. Foto: Kent Henriksen

Begge lag spisser lagene sine, og begge lag ser ut å ha lyst å ta tak i den tredje perioden direkte. Det er sjanser begge veier, men det gjestene som er farligst i starten. Det er en tøff kamp nå, og begge lag går maksimalt inn i alle dueller. Kalmarsund øker ledelsen, da Ellen Gunnarson setter 7-5. Like etter har Göteborg en kjempemulighet, men Thea Ekholt redder, og like etter brenner hjemmelaget nok en sjanse. Så sender Gunnarsson Kalmarsund til himmels da hun øker til 7-5, hjemmelaget tar timeout, men det hjelper lite for Gunnarsson er brennhet nå, og gjør både 8-5 og 9-5 av farten, og gjestene styrer mot SSL-spill neste sesong. Det roer seg litt ned, men litt over halvveis i perioden får publikum i Lundenhallen se Moa Tschöp briljere med en herlig lobb som hun styrer over hjemmelagets målvakt. 10-5 og nå er nok kampen definitivt avgjort. Hjemmelaget får et overtall men det klarer de ikke å utnytte. Resten av perioden blir det kaotisk, Göteborg vil gjerne krype nærmere og Kalmarsund koser seg med at de kommer å rykke opp. Kampen ender 10-5 til Kalmarsund som vinner to strake oppgjør i kvalifiseringen og rykker opp. I går ble det også klart at Åkersberga overraskende er klare for SSL for første gangen, etter å ha slått ut Telge i kvalifiseringen i nord.

Göteborg-Kalmarsund 5-10 (2-5,3-1,0-4)