Foto: Kent Henriksen

– Kan fort bli sesongens viktigste kamp

Sandnes skuffet litt sist sesong selv om de klarte å karre seg til sluttspill, nå håper vestlendingenes hovedtrener Arild Myrland på en bedre sesong.


  FAKTA SANDNES

  • Åtte sesonger i eliteserien
    - forrige sesong: 8. 22-6-1-4-11 120-169 - 24 poeng)

  • Hovedtrener: Arild Myrland

  • Spillere inn: Ossian Eklund (Holmsund, Sverige), Joel Sällinen (Holmsund, Sverige), Brage Myrland (Sveiva), Marcel Michniachi (Nærbø)

  • Spillere ut: Tuomo Manninen (Nor 92), Bjørn Even Stene (Sunde), Søren Villandsen (går inn i trenerteamet), Andreas Pedersen, Johan Lenemark, Anders Berg-Paulsen, Sebastian Werthim. 

Hovedtrener Arild Myrland og Sandnes jobber hardt mot å gjøre en bedre sesong enn sist, da klubben fra Vestlandet endte på en for de litt skuffende åttendeplass, bare såvidt innenfor den riktige siden av sluttspillstreken. 
– Vi har hele tiden jobbet mot et bærekraftig lag fra Rogaland i eliteserien. Vi har flere unge spillere som vi hospiterer opp på elitelaget, fra egen klubb og andre klubber i Rogaland. Vi ønsker oss selvfølgelig til sluttspill, og sikter inn mot midten av tabellen, sier Myrland til Innebandyavisen. 

Foto: Kent Henriksen

Flere spillere har forsvunnet ut dørene i Kleivanehallen i sommer, bland annet stjernen Tuomo Manninen, men vestlendingene har fått inn noen spennende spillere.
– Ossian Eklund og Joel Sällinen er frisk pust inn i spillerstallen. De kommer med mye «guts» og høyt tempo på banen. De er unge og passer godt inn i spillerstallen. Samtidig har vi fått inn Brage Myrland for å styrke keeper posisjonen. «Sammi» (Samiel Fseha) er tilbake for fullt etter han mistet hele forrige sesong, det styrker også troppen. Vi i Sandnes synes alltid det er trist å miste spillere, men vi ønsker dem selvfølgelig lykke til hvor enn de skal og ikke minst velkommen tilbake når den tid kommer. Tuomo Manninen som var en av våre stjernespillere med rutine merkes godt er borte, men slik er livet. Vi har i dag en godt sammensatt gjeng med god treningsvilje.
Foto: Kent Henriksen

Sandnes har styrket trenerteamet og trengt godt under forsesongen.
– Vi begynte «sommertrening» to uker etter sesongen var avsluttet for oss. Vi har trent godt med felles styrkeøkter hos «Trolljegeren», egentrening/løpetrening og innebandy økter der vi har fått med oss Øyvind Sandve inn i trenerteamet som fys-trener. Vi har også styrket trenerteamet med Søren Villandsen på taktikk og teknikk. 

 Sandnes møter nykommer Vålerenga i sesongens første kamp, en kamp Myrland er spent på da kampgrunnlaget for vestlendingene er begrenset før sesong.
– Den kampen kan fort bli sesongens viktigste kamp. Det blir manndomsprøven for spillerene våre, da vi ikke får noen gode treningskamper før sesongstart. Vålerenga er et spennende lag med mange unge talenter,  blir nok en tøff kamp med gode dueller og tider høyt tempo. Med ny hjemmearena er vel det ikke noe annet enn tre poeng som er godt nok for å innvie Kleivanehallen med elitespill, smiler den sympatiske treneren.