Line Trandum Terjesen og Tunet er seriemestere at resten av sesongen er avlyst. Foto: Kent Henriksen

Innebandysesongen er over - Tunet vinner seriegullet igjen

Styret i innebandyseksjonen i NBF vedtok i kveld at sesongen er over for lagene i eliteseriene.


Det var ikke noen stor overraskelse, men desto mer kjedelig. I dag måtte NBF ta avgjørelsen at det ikke blir noe flere kamper inneværende sesong.

«Da regjeringen på sin pressekonferanse tirsdag 13. april varslet at de først i begynnelsen av mai, samtidig med at toppfotballen eventuelt får starte sine seriekamper, vil gjøre en vurdering av hvorvidt det eventuelt kan åpnes for treningskamper innendørs mellom lag i toppidretten, og med den kjennskapen vi har til helsemyndighetenes videre anbefalinger om åpning for vår toppidrett, ble det en umulighet å sluttføre sesongen innenfor tidsrammen styret har satt.

Et vesentlig moment er også at myndighetene nå har bestemt at toppidretten skal differensieres mellom yrkesutøvere, de som har idrett som hovedinntektskilde, og de som ikke er yrkesutøvere, og på den bakgrunn åpne opp for aktivitet for de mest profesjonelle før de åpner opp for våre toppidrettsutøvere.», skriver NBF på sine hjemmesider. 

Seksjonsleder Paal Saastad er klar over at mange blir skuffet over dagens avgjørelse. 
­-Vi gjør dette med tungt hjerte, men vi må innse realitetene og gjøre det som er riktig i denne krevende situasjonen. Vedtaket om å avslutte sesongen er tatt i dialog med eliteklubbene. Vi har opplevd det som en god prosess og at det har vært et godt samarbeid mellom klubbene og forbundet, sier Saastad. 

­- Det er naturligvis svært beklagelig, og med en følelse av frustrasjon, å avbryte sesongen for disse lagene helt på oppløpssiden for andre sesongen på rad, men vi opplever å ha tatt denne beslutningen i fellesskap og med god dokumentasjon, og dermed er det lettere enn i fjor på samme tid å se fremover og planlegge for en ny sesong.

Avgjørelsen betyr også at Tunet blir kåret til seriemestere etter gjennomsnittlig poengscore er benyttet, med Grei på andreplass og Monolitten på tredjeplass. 

NM i aldersbestemte klasser er også avlyst inneværende sesong.