Hovedtrener Robert Jensen har mistet flere nøkkelspillere og har litt å tenke på etter forsesongstreningen. Foto: Kent Henriksen

– Ikke den progresjonen vi håpet på

Robert Jensen sikter inn seg på en topp tre-plass i eliteserien kommende sesong, selv om han er litt missfornøyd med Monolittens progresjon i sommer.


Monolittens hovedtrener Robert Jensen har hatt en fin sommer, men er litt missfornøyd med lagets progresjon etter noen gode sesonger på den fronten.
– Sommeren har vært fin uten tvil, deilig vær og ikke minst att ting har blitt åpnet opp litt mere. For laget angående opplegg og kvalitet på trening igjennom sommeren med både innebandy og fys-trening, føler jeg vi ikke helt har fått til ting maks i år. Det har ikke vært dårlig, men heller ikke samme utvikling som de foregående to-tre årene, så her har jeg ikke truffet maks, og det finnes ingen unnskyldninger angående restriksjoner og sånt lengre, sier han til Innebandyavisen.  

Det har vært en del tunge tap av spillere under våren og sommeren, men spillerjakten er ikke over ennå for Skøyen-laget. 
– Nå har vi vært heldige over mange sesonger og hele tiden fått inn både fler spillere enn vi mistet, og ikke minst mer kvalitet. Att vi skal få til det i år blir nok meget usannsynlig, da vi har mistet tre meget gode spillere til topplag i Allsvenskan. Så og erstatte disse er er ikke enkelt, målet er allikevel og få inn inn to spillere fra Sverige eller Finland før deadline, og jeg kommer ikke slutte lete før vi har funnet to, eller att deadline-day er over. 

Monolitten sikter høyt i eliteserien denne sesongen og håper kunne blande seg inn i diskusjonen om medaljer. Foto: Kent Henriksen

Han sikter høyt på vegne av sitt lag som ble nummer tre sist sesong i eliteserien.
– Siden jeg kom til Monolitten har vi gått fra og være ett bunnlag, til nå ihvertfall lukte på og være ett topplag. Og uansett om vi mister spillere eller får inn masse så er vårt mål hele tiden og utvikle spillere og ikke minst ha en progresjon sportslig. Så spillergruppa har sagt topp tre som mål, og da kan man forvente det av oss. Samtidig så vill vi svinge en hel del i våre prestasjoner, vi kan fint slå Grei eller Tunet på en god dag, men også tape mot bunnlagene. 

 To nye motstandere venter i vinter, og som alle andre i eliteserien er han glad over nye motstandere og haller å besøke.
– Veldig moro med nye lag og motstandere. Skulle gjerne sett att inget av lagene var fra Oslo eller Østfold, med tanke på spre idretten mer geografisk, men viktigste er att vi får inn flere lag i eliten. Østensjø vet man jo ganske mye om, ett lag med en fin blanding av rutinerte spillere og en gjeng unge lovende spillere. Personlig har jeg stor sans for Josefine Wike der. Stavanger er vel ett mer utskrevet blad der man kjenner til Cecilia Lundin, selvfølgelig som har spilt litt hos oss, en super dame og spiller. Men etter henne vet jeg bare att dem har renset Stavanger-området på spillere. Så er vel dem man må scoute mest i starten. 

Hajar Khaddouri er en av spillerne lagets hovedtrener håper kan ta store skritt kommende sesong. Foto: Kent Henriksen

 Selv om det forsvunnet flere gode spillere ut dørene i Skøyenhallen i det siste, er det en del uforløst potensiale i troppen fra før av.
– Nå har vi nok ikke disse jentene med ekstrem X-faktor i år som vi hadde med Elin Stensson forrige sesong. Men att både Silje Auestad og Nathalie Pallman vill levere bra med poeng er jeg ikke i tvil om. Av våre unge så har jeg en del forventninger på att Susanne Bahr og Hajar Khaddouri faktisk tar steget fra unge og lovende til mer bærende spillere. Så har vi Eira Gillebo Skatt, født i -05 som vi har dobbellisens på fra Bærums Verk/Hauger, hun er jeg sikker på vil bli en meget god eliteserie-back, kanskje ikke i år men hvertfall i løpet av dem neste årene, om hun selv ønsker.

 Monolitten starter sesongen med bortekamp mot Sarpsborg, et lag man tapte mot på forsesongen på hjemmebane, i det som kan bli en vanskelig åpningskamp.
– Første seriekamp er alltid litt spesielt uansett motstand og lever sine egne liv. Høye skuldre og lite finspill som regel i disse kampene. Men jeg skulle jo lyve om jeg ikke sier att jeg forventer meg tre poeng. Har veldig tro på en jevn kamp og att det fort skiller en eller to scoringer til slut, men att vi står igjen som seirende lag er hva jeg forventer. Skal vi bli topp tre, er det ni poeng som gjelder mot Sarpsborg totalt sett over tre kamper.