139(!) ganger har Tunet jublet for scoring på sesongens første ti kamper, er det noen som kan stoppe Oslo-klubben? Foto: Kent Henriksen

Hvem skal stoppe Tunets fremmarsj?

Det er liten tvil om at det har vært en litt spesiell sesong, der Covid-19 har satt sine begrensninger for lagene i eliteserien for menn. Her er vår redaktørs oppsummering av høstsesongen der den lilla maskinen har dratt de største overskriftene så langt.


Sesongen startet tungt for Sarpsborg, og det tok sin tid for at et av eliteseriens yngste lag fikk litt fart på sakene. De har nå klatret opp på trygg grunn, men lagene bak pustet dem i nakken. 

Det er Harstad som jakter nærmest, og de nordnorske guttene er bare tre poeng og har en kamp tilgode på østfoldingene. Bak seg har de Nor 92, som startet sesongen med seier, men så har det blitt åtte(!) strake tap på tigrene fra Nedre Eiker. Et lag som må løfte seg veldig om det ikke skal bli en billett ned i 1.divisjon i vår.  

For Akerselva har det gått bedre, men Oslo-klubben har vært svært ustabile, for det har vært gode innsatser blandet med kamper helt under isen. I vest har Sandnes slitt med det samme, og de fleste ble nok overrasket da Fredrikstad vant i helgen i Hanahallen. Lagene under topplagene har hatt den samme tendensen, stabiliteten har vært den store snakkisen. 

For det er ikke bare nevnte lag som har slitt med akkurat dette, Gjelleråsen har også hatt store problemer med å finne rytmen, og det samme gjelder Fredrikstad som er «beste av resten» på femteplass så langt i sesongen. 

Filip Cammerudh (til høyre) har notert seg for 45 poeng etter ti kamper i eliteserien. Her sammen med Philip Laasonen, som er en av mange spennende ungdommer i Tunet. Foto: Kent Henriksen

Jevnt i toppen, på en måte
For på den øverste hyllen finner vi fire klubber som har skilt seg ut fra resten. Slevik ligger på fjerdeplassen der, og med en luke på 12 poeng ned til femteplassen, så har det vært et tydelig klasseskille denne høsten. Slevik har slitt voldsomt med korona-karantener og skader på nøkkelspillere, og skadelisten ble lengre da stjernebacken William Andersson skadet kneet i toppoppgjøret mot Tunet. Poenget før på tabellen ligger Sveiva, og Stovner-gutta har tidvis imponert med friskt angrepsspill, og kan fort bli en joker utover sesongen. 

Greåker ligger på andreplass så langt i sesongen, og seiersvante østfoldinger har fått en på nesa av både Slevik og Tunet så langt, og må innse at det er Tunet som leder serien til jul. 

Tunet på sin side har imponert voldsomt offensivt så langt i sesongen, og har scoret 139(!) mål på ti kamper, et imponerende snitt per kamp uten tvil. Det har vært morsomt å se Tunet spille innebandy og flere spillere viser gode takter. Ti av ti kamper har det blitt seier, og selv med en kamp mindre spilt enn resten av lagene bak ligger de tre poeng før Greåker på tabellen.

Thomas Strætes 1000 poeng i eliteserien gjør høsten minneverdig. Foto: Harstad Tidene/HT.no

En meget spennende spiller
På det individuelle planet er det vanskelig å ikke la seg imponeres av Tunets nykommer Filip Cammerudh, som fort kan bli en kandidat til årets spiller. Svensken som leder poengligaen i Norge fikk aldri sjansen for Linköpings SSL-lag, men det er liten tvil om at han har store kvaliteter offensivt, og er en naturlig målgjører med god spilleforståelse. Veteran Ole Mossin Olesen har også vært god i høst og sanker poeng med største selvfølgelighet, og med spennende ungdommer som Joachim Trandum Terjesen, Philip Laasonen, Fredrik Mohn Frafjord, Frederik Nilsen og målvaktstalentet Christopher Aune Klungervik kan Tunet fort bli en maktfaktor i norsk innebandy i årene fremover. 

Det er også vanskelig å la være å skrive noen ord om Thomas Stræte rekord i høst, Sleviks store stjerne rundet 1000 poeng i bortekampen mot Harstad, og ble med det historisk nok en gang. 

Bland nykommerne denne sesongen har svenske Victor Schedin i Sandnes fått en god start, og Harstads målvakt Robert Trepps har gjort livet surt for en god del angrepsspillere. I tillegg har Mikael Broms vist gode takter for Gjelleråsen etter overgangen fra Sagene i 2.divisjon(!), og svensken har også vært kaptein i en del av kampene. 

Så må jeg føye inn en liten personlig favoritt helt på slutten. Følg med på Sebastian Kämpe hos seriejumbo Nor 92, en meget spennende spiller. Storebror Philip ble i sommer klar for SSL-klubben Helsingborg, og 16-årige Sebastian er en nesten identisk kopi av sin eldre bror (som er på utlån til Tunet denne sesongen) både utseendemessig og spillemessig. Uredd i spillestilen, teknisk og med en herlig intensitet gjør at unggutten kanskje er et enda større talent enn storebror, et lysglimt på et lag som slitt voldsomt så langt i sesongen.