Moa Tschöp som er en av verdens aller beste backer har signert treårskontrakt med Kalmarsund. Foto: Simon Melchert

Har signert en av verdens beste spillere

Det er liten tvil om at det storsatses i Kalmarsund på damesiden for å nå en plass i SSL. I dag signerte en av verdens aller beste spillere kontrakt med klubben som per dags dato spiller i allsvenskan.


Moa Tschöp er Kalmarsunds siste signering, og det er ikke hvem som helst som signert for den storsatsende klubben. Tschöp har vært bankers på det svenske landslaget i en årrekke, har vunnet fire VM-gull for Sverige og fem SM-gull for Balrog, Djurgården, Mora og nå sist Täby i 2019. I tillegg har hun blitt kåret til Årets spiller i SSL, vunnet poengligaen fra sin backplass, og er poengbest av samtlige backer i historien i verdens beste liga. Totalt har det blitt 498 poeng på 323 SSL-kamper og i tillegg 117 poeng i sluttspillet på 93 kamper. Hun er rangert som verdens fjerde beste spiller, så det er en sterk merittert spiller som skrevet under treårskontrakt og blir lagvenninne med Thea Ekholt, Karen Farnes og Emma Fagerhøi neste sesong. 

De norske spillerne er på plass i Kalmarsund. Foto: Magnus C. Lydahl

Julia Zachrisson som signerte dobbellisens med klubben i januar er også klar for en permanent overgang. Hun hamret inn mål for talentfabrikken RIG Umeå under skoletiden og fikk deretter sjansen til SSL spill med Täby. Et stortalent som rangeres som en av de beste signeringene i vår i allsvenskan.