Serieleder Grei var best i toppkampen mot Monolitten. Foto: Kent Henriksen

Grei hadde mest futt i toppkampen

Monolitten fikk det aldri til mot serieleder Grei, som hadde full kontroll på dagens toppoppgjør.

Det er bølgende spill i starten av kampen, men det er få sjanser. Først etter fem minutter kommer den scoringen da Petra Weiss utnytter en feil hos Grei og scorer fra distanse. Gleden blir kortvarig for Lene Benkø utligner halvminuttet etter. Nå er gjestene i dytten og halvveis tar de ledelsen da Kajsa Liljefors får god tid. Forsvarspillet til hjemmelaget er under isen akkurat nå og halvminuttet etter får Hanna Winther stå helt ledig foran mål to ganger, og på andre forsøk sitter ballen i mål. 1-3 på tavlen etter den første perioden etter en slurvete periode, uten det helt fine spillet.

Grei får en kjempemulighet i starten av midtperioden men brenner den. De får også sjansen i fem mot tre, uten at de klarer å omsette muligheten. Først da de bibeholder presset kan Kine Hedlund Eriksen smelle inn 1-4 til gjestene. Monolitten jakter på en redusering, og sliter med å skape de helt store mulighetene på gjestene i etablert spill. Scoringen kommer først etter en flott kontring, der Stine Flatland finner Juni Reitan Fjøsne som ordner 2-4 og kontakt i målprotokollen. Den andre perioden er også preget av mye slurv, og lavt tempo. Det blir ingen flere scoringer og gjestene kan gå til den andre hvilen, med to mål foran hjemmelaget fortsatt.

Det vil seg ikke for hjemmelaget, den tredje perioden er bare et par minutter gammel da de må hente ut den femte ballen ut av eget nett, etter at Martine Simonsen scoret. Vondt blir verre i det syvende minuttet da Hildegun Holm kontrer inn 2-6. Det er noe dødt over hjemmelaget i ettermiddag, og det virker aldri som de kommer helt i gang. Presset er for lavt, og det blir bedagelig for Grei i eget forsvar. Det tar seg litt opp helt på tampen, men Grei har god kontroll på hjemmelagets forsøk og rir i land tre nye poeng.

Monolitten-Grei 2-6 (1-3,1-1,0-2)