Bilder fra Monolittens kamp i eliteserien for kvinner mot Gjelleråsen 9. desember 2020. Foto: Andreas Kristoffer Berge

En god midtperiode sørget for seieren

Det ble spennende da Monolitten og Gjelleråsen gjorde opp om poengene i kveld.

Monolitten fikk en god start på oppgjøret mot Gjelleråsen, som ble utsatt tidligere i høst. Lisa Djurberg sendte hjemmelaget opp i føringen etter syv minutter, men Marte Pedersen utlignet halvveis i perioden. Gjestene så pigge ut og etter kvarteret dundret Nora Milly Bangsund Gjelleråsen i ledelsen, før de på vakkert kontret inn gjestenes tredje mål, der Madeleine Holte Tinholt fikk æren å sette ballen i mål. Flere scoringer ble det ikke før pause og gjestene kunne gå i garderoben med tomålsledelse.

Madeleine Holte Tinholt og Gjelleråsen fikk en god start på dagens oppgjør, men en svak midtperiode ødela mye for nittedølingene. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Hjemmelaget får en enda bedre start på den andre perioden, og allerede før minuttet er spilt smeller Djurberg inn reduseringen. Gjestene på sin side bommer på straffe et par minutter etter, da Pedersen ikke klarer å øke ledelsen etter en fiks variant. Begge lag har sine muligheter, men Monolitten har det meste av spillet, og i det 12. minuttet forlenger Andrea Mikime Larsen et skudd rett i kassen og det er 3-3 i Skøyenhallen. Med tre minutter igjen av perioden får Lisa Holmberg sjansen på straffeslag, og Monolitten-spilleren sender hjemmelaget opp i føringen med en leken backhand. Rett etter straffen ryker en av gjestene på en utvisning, og i overtallet gjør Juni Reitan Fjøsne det på egen hånd og sender hjemmelaget opp i 5-3 ledelse. På slutten av perioden har gjestene en kjempemulighet, men Monolitten slipper med skrekken og kan gå smilende til pause etter en meget god midtperiode.

Helene Bwiza Karlstrøm scoret mot gamle lagkamerater, men kunne ikke forhindre at Monolitten tok alle tre poengene i kveld. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Gjestene Gjelleråsen jakter på redusering i starten av den tredje perioden, og passer det utmerket at Liga Garklava jobber til seg ballen, finner Helene Bwiza Karlstrøm som scorer på gamle lagkamerater, 5-4 og full nerve i kampen. Gjelleråsen har sine muligheter etter reduseringen, men ballen vil ikke inn i nettmaskene. Så tester de hjemmelagets målvakt skikkelig, men Hanne Lier Nilsen redder og Silje Karlsen Auestad kan isteden gå rundt backen, skjære inn foran mål og sender hjemmelaget opp i 6-4 etter et skudd på første stang. Gjelleråsen tar timeout i et siste desperat forsøk, men det blir isteden hjemmelagets Emily Johnsson som fastsetter sluttresultatet til 7-4 helt på tampen, etter en frislagsvariant i overtall. KAMPFAKTA