Tobias Solheim, Jesper Hasselstrøm, Jonas Castellanos og Erlend Vestby skal spille for Fresno to helger i juli. Foto: Kent Henriksen

Fire nordmenn klare for spill i nordamerikansk liga

Norske Patrick Strøm får selskap i den nordamerikanske ligaen i innebandy, senere denne måneden reiser fire spillere fra det norske mesterlaget over dammen for å styrke hans lag.


For et par uker siden startet den nordamerikanske ligaen i innebandy, og Fresno Force med norske Patrick Strøm har tapt sine kamper innledningsvis, mot lag som hentet inn svensker, finner og tsjekkere fra øverste nivå, i ligaen der også Bruno Lundberg er coach. Ström ble kjent i Norge da han deltok i Big Brother, og har senere spilt i bland annet Vålerenga, og vunnet mesterskap i USA tidligere etter han flyttet dit for å jobbe. I september fikk han kontrakt med Fresno i den nystartede ligaen, men laget har fått en tøff start på debutsesongen. Nå skal lages styrkes med en ny rekke der, fire spillere kommer fra norske Tunet. I den nordamerikanske ligaen kan spillere lånes inn og det er ingen restriksjoner på hvor de spiller til vanlig. 

Jonas Castellanos gleder seg til å reise til USA og teste på spill for Fresno i den nordamerikanske ligaen. Foto: Kent Henriksen

Det er Jonas Castellanos, Tobias Solheim, Jesper Hasselstrøm og landslagsback Erlend Vestby fra mesterlaget som reiser over, i tillegg skal Castellanos kamerat fra Täby Filip Rönnkvist være med over dammen. Rönnkvist gjorde 32 poeng (18+14) på 20 kamper i Allsvenskan sist sesong. Den norske gjengen gleder seg til å bidra i 15-17 juli i Orlando, og i Forth Worth 21-23 juli i den nystartede ligaen.
– Det blir veldig spennende! Det blir vanskelig å si hva man skal forvente av nivået, men man vet at det er noen veldig bra spillere der borte. Jeg er spent på hvordan opplegget er rundt, men det er kult å kunne være med å bidra til å markedsføre sporten der borte, innebandyen trenger USA, sier Castellanos til Innebandyavisen.