Thea Ekholt og Endre slo serielederne på bortebane, etter en solid kamp i mål av den norske landslagsmålvakten. Foto: Kent Henriksen

Endre med sterk seier i SSL mot serielederne

Serieleder Team Thorengruppen ledet 4-0 og seilet mot tre poeng, men Endre med to norske på banen ga aldri opp i dagens toppoppgjør.

I den første perioden var hjemmelaget klart best, og gjestene Endre slet med å etablere seg i angrep. I målprotokollen seilet hjemmelaget opp i 3-0 ledelse, etter scoringer av Oona Kauppi, Jonna Stenvall og Myra Aggestål.

Endre starter midtperioden bedre, men det er allikevel Oona Kauppi som setter 4-0, da den finske stjernen trekker seg opp høyt i slottet, får pass og setter den sikkert i buret. Så kommer det tre Endre mål på rad fra Linnéa Wallgren, Anna Jakobsson og Ellen Bäckstedt som er ganske like, Endre står opp høyt, backene til hjemmelaget gir bort ballen og Endre setter den både en, to og tre ganger, før man drar på seg en unødvendig tominutter for slag bakfra på midtbanen, og Team Thorengruppen kan øke ledelsen til 5-3 i overtall, signert Amanda Delgado Johansson.

Endre reduserer etter to minutter, kjapt frislag ut i slottet og en enkel scoring for Terese Ahlqvist ordner 5-4. Så øker hjemmelaget ledelsen på nytt, Delgado Johansson skyter hardt og på returen er Kauppi fremme og ordner sitt tredje for dagen og 6-4 for hjemmelaget. Med seks minutter igjen kontrer Endre inn 6-5, signert Elin Roos. Nerve i kampen, og det blir ikke mindre da Bäckstedt bare rolig legger ballen på mål og 6-6 er et faktum. Et mål som betyr at det blir poengdeling, og spilleforlengelse i toppkampen.

I spilleforlengelsen er det Wilma Johansson som avgjør, hun bryter seg frekt inn på første stang og lurer den i lengste hjørnet og Endre kan juble for ekstrapoeng og seier mot serielederne.

Med det klatret Endre opp forbi Pixbo og ligger på t<heandreplass på tabellen, fem poeng bak Team Thorengruppen som har spilt to kamper mer enn Gotlands-klubben. Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen var fornøyd med den norske innsatsen i dagens toppoppgjør, i en kamp der Endre overraskende vant.
– Team Thorengruppen er best i dagens kamp, men Endre jobber seg inn i kampen, og er kanskje litt heldige som henter opp 0-4. Thea leverer en meget solid kamp i mål, og nok en gang leverer hun mot et topplag, der hun viser at hun er best når det gjelder. Kamper med høyere tempo ser ut passe henne best. Karen spiller 40 minutter og gjør en grei kamp, men jeg sliter med å skjønne hvorfor hun ikke får mer spilletid på backen, forteller Alexandersen som var på plass i Umeå i kveld.