Krister Savonen har vunnet to VM-gull med Finland, men må legge opp i ung alder grunnet skade. Foto: Rune Halvorsen

En av verdens beste backer legger opp grunnet skade

En av verdens beste backer har bestemt seg for å legge opp, etter å ha slitt etter flere hjernerystelser.


Krister Savonen som har vært en av verdens aller beste backer legger opp. Etter seks hjernerystelser klarer ikke 27-åringen mer spill på toppnivå. Finnen var åpenhjertig tidligere i vinter på Instagram-kontoen sin da han fortalte om problemene etter de to hjernerystelsene sist sesong.
– Jeg fikk min femte og sjette hjernerystelse i år. Jeg har lidd av depresjon, og hatt angst- og panikkattakker. Jeg har hatt problemer med hukommelsen, konsentrasjonen, balansen og øyne, skrev han da. 

Classic-spilleren som vunnet to VM-gull med Finland, har prøvd å komme tilbake på banen, men har nå bestemt seg for å slutte, noe han selv skriver på sin Instagram-konto tirsdag. Savonen ble i 2020 kåret til verdens åttende beste spiller. 
– Det er ganske vanskelig å akseptere at det er slutt, men det er den riktige avgjørelsen. Det er fortsatt et godt stykke tilbake til et normalt liv, så det er ikke så mange andre muligheter. Jeg vet ikke hvor reisen går nå, men jeg vet at det kommer bedre dager, skriver Savonen idag på SoMe. 

Classic vant gullet i F-liiga, men uten at Savonen ikke spilt mer enn åpningskampen på sesongen, der han ble skadet etter å ha brast inn i veggen. En meget trist beskjed fra den severdige forsvarsspilleren.