Andreas Elf har signert som ny landslagstrener for Norges menn. Foto: Richard Axell/Mullsjö AIS

Elf inn som ny trener på landslaget

Andreas Elf er tilbake i norsk innebandy, denne gang som landslagstrener etter at Niklas Pålsson tatt et års pause.


Helsingborgs hovedtrener Niklas Pålsson har valgt å ta et års pause som landslagstrener for Norges menn, melder Norges Bandyforbund. Det gir Andreas Elf muligheten å vikariere i rollen, Elf har tidligere spilt for Greåker der det ble NM-gull og tittel som Årets spiller. Svensken har trenererfaring fra Hovslätt og ikke minst som hovedtrener for Mullsjö i SSL, en klubb der han fortsatt regnes som en av de store profilene gjennom tidene. 

Niklas Pålsson tar et års pause fra landslaget for å konsentrere seg om sin jobb som hovedtrener i SSL-klubben Helsingborg. Foto: Rune Halvorsen

Det var i 2008 Greåker klarte å signere landslagsmeriterte Andreas Elf fra SSL-klubben Jönköping. Det ble vellykket, for Elf gjorde 76(!) poeng (24+52) og var sammen med Fjerdingbys Raymond Evensen (33+43) poengbest den sesongen, der Greåker snappet seriegullet poenget foran Sarpsborg. På trenerbenken var Johnny Petersen som hovedtrener. De vant også NM-finalen i 2009 mot sarpingene, og Elf både assisterte og satte den siste spikeren i kisten med sin 4-2 scoring. Igjen ble han poengbest med 23 poeng (7+16) i sluttspillet, denne gang sammen med en annen legende, Sarpsborgs målkonge Ketil Kristiansen (17+6). Playmakeren var så god i eliteserien at han overraskende igjen fikk sjansen på landslaget til Sverige, som Greåker-spiller. Det ble en landskamp til på CV´n (totalt tre) for Elf, som gikk til Mullsjö etter sesongen i Norge, og var sentral da Daniel Gidskes nåværende klubb rykket opp til SSL. Etter en sesong i SSL var karrieren imidlertid over på toppnivå for Elf, etter store skadeplager. 

Andreas Elf spilte for Greåker i eliteserien i 08/09-sesongen, her under en bortekamp i Bergen mot Nornen i Haukelandshallen. Foto: Kent Henriksen

Etter en periode i Hovslätt ble han med i trenerteamet til Mullsjö i SSL, og etterhvert også hovedtrener selv der før turen gikk videre. Nå blir altså 37-åringen gjenforent med Petersen, denne gang på benken til Norge som skal spille VM i desember. 

Alle landslag skal etter planen samles helgen 14-15. august for å gjennomføre Vikingen i Slorahallen på Strømmen.