Det ble seier først etter straffer for Tunet, som mistet sine første poeng for sesongen da Sandnes kom på besøk. Foto: Kent Henriksen

Drama da Tunet fikk slite mot Sandnes

Sandnes stoppet Tunet «perfekte sesong» i en høydramatisk kamp i Høyenhallen. Tunet fikk aldri kampen helt i sitt spor, og Sandnes har fått en spiller som deler ut julegaver.

Hjemmelaget tar som ventet kontroll over kula, men tempoet er ikke høyere enn at Sandnes henger med. Faktisk går Sandnes i garderoben med det som må være en bismak. Bortelaget har hatt sine sjanser og hatt overraskende mye ball. Tunet tar riktignok ledelsen etter drøye tre minutter, men Sandnes kvitterer og leder når nykommer Nisse Thomasson presenter seg selv før perioden er halvspilt.  Tunet utligner på et flott dragskudd ved Tobias Solheim, og når Joachim Trandum Terjesen får gjøre som han gjorde ved dagens første mål, leder Tunet 3-2. På ett merkverdig vis havnet ballen nok en gang bak Sandnes’ målvakt, og Sandnes har sluppet inn fire uten å ha blitt utspilt av den suverene serielederen. Tunet får overtall når bare minuttet gjenstår. Ole Mossin Olesen og Ole Martin Skau Jansson scorer på en manøver like godt innøvd som en kinesisk militærdrill. Sandnes har på ingen måte gjort seg bort, men dette ser allikevel se ut til å bli en enkel hjemmeseier. Bortepoeng blir som å tro på nissen, og Thomasson dukker faktisk opp igjen! Sandnes har til og med muligheten til å ytterligere korte ned forspranget på de få sekundene som gjenstår av perioden. Lagene går til første pause på 5-3.

Det ser ikke ut til å bli noe sent julemirakel når Tunet øker til 6-3 allerede 25 sekunder i andre periode. Nok en gang svarer Sandnes. Jesper Engström med sitt første poeng for dagen bare et halvt minutt senere. Hvor lenge kan Sandnes holde denne kampen spennende? Tunet øker igjen når Terjesen gjør sitt tredje, men Sandnes reduserer nok en gang, da også Thomasson blir tremålscorer. Morgendagens kamp mot Slevik var usikker grunnet COVID-19, men går som planlagt. Om ikke Sandnes-spillerne ikke har fått vaksineinnspøytning, har de virkelig fått en energiinnsprøytning nå! For plutselig står det likt på måltavlen, først Victor Schedin, deretter Engström. Tunet får mål rett før periodeslutt, men denne kampen lever virkelig når lagene går i garderoben på 8-7.

Sandnes gjør ingenting enkelt for Tunet, og igjen scorer Schedin før Engström. Sandnes har snudd kampen! Det er sjanser begge veier, og det er Tunet som får uttelling. Fredrik Mohn Frafjord gjør målet og det står 9-9 i denne høydramatiske kampen. Når Phillip Laasonen gir hjemmelaget ledelsen skulle man tro at dette må gå som det så ofte gjør når underdogen i norsk eliteserie er i ferd med å gjør det helt store. Tempoet har tatt seg vesentlig opp siste halvdel av kampen og det er sjanser begge veier. Sandnes tar time-out med to og et halvminutt igjen. Siste 100 sekundene spiller bortelaget uten målvakt, laget går all-inn på å stoppe hjemmelagets rekke med seiere. Og med tre sekunder igjen på klokken skjer det, Engström får ballen i et kaos foran Tunets bestemann Oscar Agnarsson. Sandnes utligner! Kampen ender 10-10 etter full tid.

I straffeslagskonkurransen er Tunet best og setter tre av fire. Sandnes bommer på tre av fire. Tunet går noe slukøret i garderoben tross seier, og Sandnes er meget fornøyde med å få seg et velfortjent poeng på bussen. KAMPFAKTA