Emma Fagerhøi jubler for scoring mot Malmö sammen med bland annet superstjernen Moa Tschöp, lite viste hun at kort tid senere at sesongen skulle være over, allerede før den var begynt. Foto: Nisse Nilsson

Ny alvorlig skade: – En forferdelig følelse

Det er nå klart at sesongen er over for Emma Fagerhøi, etter skaden hun pådro seg i treningskamp mot SSL-laget Malmö i august.


Det ble seier for Kalmarsund mot Malmö i treningskamp i august, og scoring for Emma Fagerhøi. Seieren kom dog med en bitter bismak, for det norske talentet ble alvorlig skadet i kampen. Hun har røket korsbåndet tidligere, da som Tunet-spiller, og nå har det samme skjedd igjen, men med motsatt kne. Prognosen er at 20-åringen må belage seg på nye ni måneder på sidelinjen.
– Jeg trodde ikke at jeg skulle få en skade som dette igjen og hvertfall ikke så fort som jeg gjorde. Jeg spilte treningskamp mot Malmö hvor jeg løp mot ballen, gjorde meg klar for duell mot en spiller, men samtidig måtte bremse sånn at jeg ikke løp i vantet. I det jeg bremser så får jeg motspilleren sin skulder i min og det kjentes ut som at kneskålene min hoppet ut av ledd og tilbake igjen. Første som falt meg inn var korsbåndet igjen. En forferdelig følelse, hvor alle tanker om hva jeg måtte gjennom siste kom opp i dette øyeblikket, sier en skuffet Fagerhøi.  

Hun har på ingen måte gitt opp og er nå tilbake i Norge for å operere, så bærer det tilbake til nabolandet for å fortsette drømmen om spill i verdens beste liga.
– Jeg er i Norge for å operere og for å få den hjelpen som var så utrolig bra sist gang jeg var igjennom dette. Jeg kjente med engang at det trygge for meg var å gå samme veien som sist ettersom at det ble så bra. Min motivasjon er mye større og bedre enn sist, og jeg føler jeg har vokst mye styrkemessig og treningsmessig generelt fra sist gang jeg skadet meg. Planen min er å fortsatt bo i Kalmar og bli så bra trent som det går an, for å komme tilbake enda sterkere. Jeg trives godt i Kalmar og klubben tar godt vare på meg, og ønsker at jeg skal få den beste rehaben for å komme tilbake å fortsette den reisen jeg begynte på i Sverige.