Oscar Agnarsson forlater Norge etter to sesonger i Tunet. Foto: Kent Henriksen

Agnarsson klar for spill i svensk storklubb

Nå er det klart at Tunets stjernemålvakt Oscar Agnarsson forlater Norge for svensk storklubb.


Det blir den klassiske storklubben Warberg som blir ny klubbadresse for Tunets stjernemålvakt Oscar Agnarsson. 21-åringen har imponert stort under sin sejour i Norge, men var skadet store deler av sist sesong som endte med seriegull. 

Agnarsson kom fra allsvensk spill i Onyx og 1.divisjonsspill i Ledberg før han valgte spill for Tunet. Der ble det seriesølv i debuten og seriegull sist sesong. 
– Det skal bli utrolig artig og spennende å få spille i Warberg neste sesong. Det har vært en morsom opplevelse å spille i Norge, men det er trist at Covid-19 har ødelagt en del. Jeg har vært på flere leir som ung i Varberg, og allerede da fikk jeg et stort interesse for klubben og byen. Jeg kjenner noen av guttene i laget allerede som jeg møtt på under disse leirene. En annen del av min avgjørelse var at Johan Astbrant er ny trener, han kjenner jeg også litt siden hans tid i Linköping. Så Warberg føles rett, helt enkelt, sier Agnarsson til sin nye klubbs hjemmeside. 

Oscar Agnarsson er klar for svensk storklubb som ønsker seg tilbake til verdens beste liga. Foto: Kent Henriksen

Nå venter spill i en av Sveriges mest legendariske klubber, og selv om de ligger i allsvenskan er det en storklubb Agnarsson skal spille i. De har egen hall og en trofast skare tilhengere, og satser hardt mot SSL-spill igjen. Warberg samlet på SM-gull i en periode før søndagens finalelag Storvreta og Falun tok over showet. Warberg har totalt fire SM-gull og det siste kom i 2008, det har også blitt tre Europacup-gull for vestkystklubben. Etter 27 sesonger i den øverste serien rykket de ned til allsvenskan i 2017, og har siden den gang rykket tilbake opp, og ned igjen til allsvenskan. De tok seg til siste kvalifiseringskamp til SSL sist sesong, men der ble Uppsala-klubben Hagunda for sterke og rykket for første gang opp til SSL. Tidligere landslagstrener Kent Göransson er forøvrig hovedtrener for Warbergs damelag i SSL.