Michael Ottosson skal hjelpe Nykvarn i morgen i allsvenskan. Foto: Rune Halvorsen

50 år gammel legende skal hjelpe allsvensk klubb

Han er klubblegende i Gjelleråsen og har rundet 50 år, det hindrer allikevel ikke målvaktsveteranen i morgen da han sitter på benken for Nykvarn i allsvenskan.


Michael Ottosson tidligere Sjöström er av mange ansett som en legende i Gjelleråsen, og gikk under kallenavnet «den levende veggen» før han forlot nittedølingene i 2009. Målvakten med fartstid i verdens beste liga ble fort en hit i Gjelleråsens mål. En kort comeback i 2013 var det siste vi så til svensken i norsk eliteserie før turen gikk videre tilbake til Nykvarn. 50-åringen har holdt koken i klubben siden den gang på ulike nivåer, og skal i morgen være backup på klubbens hardsatsende A-lag mot Hudik/Björkberg i allsvenskan. 

Det ble fire sesonger for Gjelleråsen for Michael Ottosson i eliteserien, her i comeback under sluttspillet i 2013 mot Sveiva. Foto: Rune Halvorsen
I klubben finnes flere tidligere SSL-profiler som tatt turen nedover til allsvenskan for å oppfylle klubbens ønske om SSL-spill. Profiler som Valdemar Ahlroth og lillebror Karljohan, tvillingbrødrene Lucas og Kevin Rigogiannis, og ikke minst nylige verdensmesteren Hampus Ahrén som rangeres bland verdens beste spillere.