Før VM i 2021 gjorde pandemien at damelandslaget fikk en kort oppkjøringsperiode før VM. Nå gjør det internasjonale forbundet (IFF), det svenske forbundet og forbundets økonomi det tøft i stedet.
Den tiltenkte samlingen i juni ble avlyst grunnet økonomi der NBF nå må kutte i utgiftene på landslagene. Den 4. juli ble klubbene i eliteserien for menn og kvinner informert av seksjonsstyret at Vikingen, som skulle gå av stabelen 19-20 august, er avlyst grunnet økonomi, og at de ønsker å legge til rette for en bedre oppkjøring for eliteserieklubbene. To nye døgn sammen blir dessverre borte for landslaget. Vikingen flyttes nå i stedet ut i klubbene, og seksjonsstyret vil komme tilbake med hvordan det gjennomføres over sommeren. I tillegg har IFF lagt første runde av det nye Champions Cup formatet samme helgen i august. Pixbo skal 19. august ut mot den finske vinneren TPS, i den første av to kamper lagene i mellom, der returoppgjøret spilles helgen etter i Finland.Første helgen i september blir sånn det ser ut nå den eneste samlingen damelandslaget får, før VM-uttaket til verdensmesterskapet i Singapore 2-10 desember skal sendes inn. Laget skal så ut i seksnasjoners turnering 19-22 oktober. Seksnasjoners ble sist spilt med 3x15 minutter og fem kamper. Prosjektet fra IFF med 3x15 minutters kamper er nå over og går man tilbake og ser på seksnasjoners når det var 3x20 minutters kamper så ble det kun spilt tre kamper per nasjon. Ikke helt optimalt med mindre kamper når man alt har mistet fire samlingsdøgn. Neste IFF-helg som er 10-11. november har det svenske forbundet igjen ikke tatt hensyn til IFF og satt opp full serierunde på kvinnesiden både i SSL og Allsvenskan (men ingen kamper på herresiden). Etter hva vi kjenner til ligger også denne samlingen dårlig an grunnet økonomi, og for at flere spillere uansett kommer til å være borte grunnet kamper. Da står landslaget igjen med VM-samling 25-26. november før laget reiser til Singapore, der de lander et og et halvt døgn før første match. Med syv timers tidsforskjell, høy luftfuktighet og en temperaturforskjell på mellom 20 og 35 grader så er ikke det en drømmeoppladning. Her kan man dog gjøre en hel del den helgen. Alt da bør man tenke noe på tidsforskjellen og kjøre treningene noe mer etter Singapore-tid enn sentral europeisk tid.
Med tanke på at landslag tidligere har reist på lengre turer uten full tropp og at det nå må kuttes kostnader så ville det overrasket Innebandyavisens ekspert Petter Alexandersen enormt om det norske landslaget får reise med full tropp og 18+2 spillere.
– Oddsen på 15 utespillere og to keepere er neppe alt for høy, ut i fra antallet som ble tatt med til Canada for noen år tilbake, sier Alexandersen. Han er sikker på at trenerteamet og landslaget vil klare å takle utfordringen.
– En slik oppladning gjør det vrient både for trenerteam og spillere. Heldigvis har man erfaring med en kort oppkjøring etter pandemien og erfaring med å være færre spillere i VM, etter at man fikk to skader tidlig i forrige mesterskap. I tillegg er oppsettet i VM gunstigere for det norske laget enn hva man er vant til.