Bilder fra SM-finalen mellom Team Thorengruppen og Pixbo Foto: PETTER ALEXANDERSEN

15.794 på tribunen da Thorengruppen tok sitt fjerde strake SM-gull

Team Thorengruppen er svenske mestere for fjerde år på rad etter at de slo Pixbo i 6-3 i SM-finalen. Det ble satt ny rekord for antall tilskuere på en kvinnekamp da vanvittige 15.794 personer var på plass i Friends Arena i Stockholm.

Umeålaget var klart best i dagens kamp og etter snaut åtte minutters spill tar de ledelsen med et skudd som sitter over skulderen til Pixbokeeper Lara Heini. Før vi når pause øker de og til 2-0 når Veera Kauppi og Maja Viström småspiller elegant seg i mellom foran Heini, før førstnevnte enkelte setter dagens andre Thorengruppen scoring.

13 minutter ut i den andre omgangen skal vi få litt spenning i matchen når hjemmelaget roter det til på eget frislag i eget rundvant. Pixbo utnytter feilen og Eliska Krupnova sørger for at vi har 2-1 til andre pause.

Bare 58 sekunder ut i den siste sørger kaptein Emelie Wibron for 3-1 før Maja Viström øker til 4-1 to og et halvt minutt senere. Pixbo tar ut keeper med ni minutter igjen å spille og det skal gi resultater. Først setter Krupnova sin andre for dagen, før Emma Stenberg sørger for full spenning i matchen når hun sørger for at vi har 4-3 med fire minutter igjen.  Etter 17.29 skal matchen avgjøres. Pixbo roper på høy kølle, men i stedet setter Cajsa Alm 5-3 i tomt bur på motsatt side. Samme jente sørger for at sluttresultatet blir 6-3 med sin tredje scoring for dagen med åtte sekunder igjen.

Thorengruppen vinner meget fortjent 6-3 og er svenske mestere for fjerde året på rad