Nor 92 kom sist i eliteserien sist sesong, det håper Axel Wallin er glemt nå og blikker heller fremover. Foto: Kent Henriksen

–⁠ Vi skal helt klart til sluttspill

Axel Wallins tunge skudd fra distanse har vært en pest og plage for både målvakter og forsvarspillere i en årreke, nå håper Nor 92-stjernen at han kan være med å bidra til å skyte laget til sluttspill igjen.


Det ble en tung sesong for Nor 92 der man var helt sist i eliteserien, men beholdt plassen da kvalifiseringen ble avlyst grunnet den pågående pandemien. Det håper lagets poengmaskin Axel Wallin var en engangsforeteelse og er klar på at laget skal klatre flere plasseringer på tabellen denne sesongen.
– Sesongen ifjor var en stor skuffelse! I år kommer det bli mye vanskeligere at møte Nor 92, lover Wallin. 

Axel Wallin har fått norsk pass og er en av mange svenskfødte spillere som er aktuelle for VM-spill for Norge. Foto: Kent Henriksen

Sommertreningen har vært god og formen er på anmarsj bedyrer 34-åringen.
– Vi har trent hardt hele sommeren, både inne og ute. Fokus har vært att sette grunnspillet med de nye trenerne. Det har fungert veldig bra og gutta ser veldig sultne ut på en ny sesong. Formen min på banen synes jeg er i rute, sier han med et smil. 

 Det skal ikke bli noen sisteplass denne sesongen på laget som spiller hjemmekampene i Mjøndalshallen.
– Vi skal helt klart til sluttspill, så får vi se hvor langt vi går!

Axel Wallin ble hentet tilbake til Nor 92 etter en kort sejour i 1.divisjon for Asker. Foto: Kent Henriksen

Inn på laget har Kristoffer Bakke kommet, og Jørgen Becher har gjort comeback på banen etter å ha vært hovedtrener for klubben.
– Det har vært ekstremt viktig at få inn spillere med rutine og kvalitet som Bakke og Becher har! Vi er ett lag som ikke gjør så mye mål, så disse gutter hjelper veldig med det.

Wallin har blitt norsk statsborger, og blir med det en av mange svenskfødte spillere som er aktuelle for VM-spill med det norske landslaget i desember måned.
– Det hadde vart ekstremt gøy at få spille ett VM! Om jeg skal komme meg til VM må jeg nok komme meg i lit bedre form fysisk, er mange kamper i VM på få dager. Ellers tror jeg der er en lit fordel at jeg kan spille på alle posisjoner og har bygd opp litt rutine under mine år som innebandyspiller.