Stein Morten Johansen og Fredrikstad trenger seier for å holde liv i håpet om ny kontrakt. Foto: Kent Henriksen

– Vi skal gjøre alt for at de ikke klarer det

Fredrikstad trenger seier over Slevik for å ha mulighet å redde kontrakten i eliteserien, et revansjelystent Slevik som tapte forrige lokaloppgjør. Lagets målmaskin Stein Morten Johansen (40) spiller kanskje sin siste kamp i karrieren.


Fredrikstad slo Slevik tidligere i sesongen, lagets første seier på 23 år mot erkerivalen. I morgen kan Slevik sende Fredrikstad ned i 1.divisjon, men lagets superveteran og målmaskin Stein Morten Johansen (40), som har hamret inn mål på bestilling hele sesongen, skal gjøre alt for at det ikke skjer i Gressvikhallen.
- Skal vi beholde plassen i ligaen må vi vinne, så det hadde været fint om vi kunne slått dem to ganger på en sesong. Det blir garantert tøft, så vi må vise det samme som mot Sarpsborg sist, sier han til Fredriksstad Blad. 

Sleviks sportssjef Anders Hansen uttaler til samme avis at Slevik ønsker revansje og å sende ned «lillebror» en divisjon i morgen.
- Det er vel sånn det skal være mellom to rivaler. At de har lyst til å revansjere seg forstår jeg, men vi skal gjøre alt for at de ikke klarer det, lover Fredrikstads målmaskin. 

Fredrikstad ligger poenget bak Gjelleråsen på tabellen foran den siste serierunden, og trenger seier under ordinær tid eller etter straffer for å gå forbi på tabellen, under forutsetning at Gjelleråsen ikke tar poeng mot Sarpsborg. Ender begge lag på samme poeng rykker Fredrikstad ned ettersom Gjelleråsen har innbyrdes på østfoldingene.