Tobias Härnlund og Sveiva har sikte mot toppen igjen etter noen magre år. Foto: Kent Henriksen

– Vi bør sikte på en tredjeplass

Tobias Härnlund går inn i sin andre sesong som hovedtrener for Sveiva, som har et ungt og urutinert lag på papiret, men et fremadstormende lag.


Hovedtrener Tobias Härnlund er ivrig med å komme i gang med sesongen, og etter en oppløftende sesong der man unge slo igjennom, er Sveiva klare for ny sesong.
– Vi har trent siden mai, med en sommerferie i juli. Vi har styrket trenerstaben med to trenere med ulike kompetanse innenfor fysisk trening. Det er også klart med en ny assisterende trener, forteller Tobias Härnlund. 

Sveiva har imponert på forsesongen selv om de har et ungt lag på papiret.
– Som du sier har vi mange unge spillere, og en god del rutinerte som sikkert kommer å sette farge og fart. Vi starte med å bygge nytt sist sesong, og skal selvfølgelig bygge videre på det. 

Sveiva har et ungt lag men imponerte på forsesongen. Foto: Kent Henriksen

De var på jakt etter forsterkninger under sommeren, men endte opp med å plukke opp spillere fra junioravdelingen isteden. 
– Vi ville ha inn et par rutinerte spillere i troppen, men enkelte andre lag kan tydeligvis tilby bedre betingelser enn det vi kan. Når det er sagt så var tanken at vi skulle ta opp et par juniorer, men da får flere isteden mulighet å slå seg inn på plaget. Så nå er vi ikke på jakt etter forsterkninger lengre. 

Etter et par magre år er siktet innstilt høyere opp på tabellen igjen. 
 – Et stort mål vi hatt er at vi skal ha inn egenproduserte spillere, som vi kan ha nytte av i mange år. I troppen nå kan du regne spillere utenfra på veldig få fingrer. Så har vi mange andre mål som vi beholder innad i laget. Tabellmessig så tenker jeg at vi er av lagene som bør sikte på en tredjeplass, gjerne høyere allerede i år, sier han med glimt i øyet. 

Kan Sveiva blande seg helt inn i toppstriden i årets sesong? Fredag serieåpner de mot erkerival Tunet. Foto: Kent Henriksen

Han holder forrige sesongs toppklubber som favoritter også i år, og gleder seg med å stifte bekjentskap med to nye klubber i årets sesong.
– Tunet og Grei bør vel være de som sloss om gullet, men etter dem er det ganske åpent. Det er morsomt at det blir flere lag, det er bare synd at Fjell ikke også takket ja til plassen. 

Fredag starter Sveiva sesongen, med TV-sendt kamp i Apalløkkahallen mot erkerival Tunet.